Ένα πολύ απλό «How To» για να κατεβάσεις ό,τι ξέρει το Facebook για σένα

Αν δηλαδή δεν θέλεις να δεις τις συνομιλίες σου και άλλα προσωπικά σου στοιχεία να γίνονται βορά στο βωμό διαφόρων εταιριών. 

 


Για το σκάνδαλο υποκλοπής δεδομένων του Facebook πάνω-κάτω γνωρίζεις, αφού σίγουρα κάτι θα έχεις διαβάσει τις προηγούμενες ημέρες σχετικά.

Εν συντομία να αναφέρουμε ότι η Cambridge Analytica απαγορεύτηκε από το Facebook και ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg, μιλώντας στο CNN ζήτησε συγνώμη για την «κατάχρηση εμπιστοσύνης» λέγοντας: «Πρόκειται για σημαντική κατάχρηση εμπιστοσύνης και λυπάμαι πολύ. Έχουμε την κύρια ευθύνη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, δεν μας αξίζει η ευκαιρία να υπηρετούμε τον κόσμο. Ευθύνη μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

Η επόμενες μέρες παρόλα αυτά για τον κολοσσιαίο οργανισμό, φαίνεται πώς δεν θα κυλήσουν τόσο ευχάριστα αφού ο απόηχος του σκανδάλου είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο τον είχαν υπολογίσει.

Πέραν των τεράστιων ζημιών που σημείωσε η μετοχή του Facebook στο χρηματιστήριο, έχει κλονιστεί και η εμπιστοσύνη των χρηστών οι οποίοι εύλογα αναρωτιούνται τι θα συμβεί απ’ εδώ και πέρα με τα προσωπικά τους δεδομένα και φυσικά τι είδους πληροφορίες έχει για εμάς το Facebook.

Ο Δημήτρης Καβατζικλής δημοσίευσε στην ιστοσελίδα mikropragmata της LIFO, ένα «How To» σε 9 βήματα, για το πώς να μάθουμε τι ξέρει για εμάς το Facebook και φυσικά για το πώς να κατεβάσουμε όλα μας τα δεδομένα σ’ ένα φάκελο. 

1. Συνδεθείτε στο Facebook

2. Μεταβείτε στις «ρυθμίσεις»

3. Στο κάτω μέρος των Γενικών Ρυθμίσεων Λογαριασμού κάντε κλικ στο λίνκ «Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook»

 

4. Πατήστε «Έναρξη αρχειοθέτησης»

 

5. Θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης σας.

 

 

6. Πατήστε υποβολή για να σας σταλεί ένα email και ειδοποίηση όταν τα δεδομένα σας είναι έτοιμα.

 

7. Πατήστε «λήψη αρχείου».

 

8. Ξαναβάλτε τον κωδικό πρόσβασης.

 

9. Ο φάκελος με τα δεδομένα σας θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας.

 

 

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen