Ίσως το πιο «αποπνικτικό» σχόλιο για τη σκόνη -σε σχέση με το σχολείο

Σε σχέση με τη σκόνη και το κατά πόσο πρέπει τα παιδιά να εκτίθενται σε αυτή, κατά τη διάρκεια της σχολικής ώρας, υπάρχουν δύο απόψεις.

 


Είναι αυτοί που θεωρούν πως επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να βγαίνουν τα παιδιά στην αυλή, όταν τα επίπεδα της σκόνης στην ατμόσφαιρα είναι υψηλά, είτε υπάρχει σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας είτε όχι, αλλά και αυτοί που θεωρούν πως ειδικά όταν υπάρχει σχετική εγκύκλιος δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν τα παιδιά στη σκόνη.

Τα παιδιά είναι ανάμεσα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, οπότε σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στη σκόνη -πόσω μάλλον στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος [διάβασε σχετικό αφιέρωμα της CITY εδώ: goo.gl/RXRX3y]

Πάντως, ποτέ δεν έτυχε να συναντήσουμε γονέα που να ισχυρίζεται πως τα παιδιά θα πρέπει να βγαίνουν στην αυλή και να εισπνέουν τα τοξικά σωματίδια που αβέρτα κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα όλο αυτό το διάστημα. Ή τουλάχιστον, δεν έτυχε μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, ο αγαπημένος φίλος όχι μόνο μοιράζεται μαζί μας την εν λόγω άποψή του, αλλά παρατηρεί κιόλας πως πίσω από τον «φυλακισμό» των παιδιών στην τάξη, όταν η ατμόσφαιρα έξω είναι αποπνικτική, υπάρχουν συμφέροντα και ύποπτοι σκοποί. Όχι, δεν είναι τρολ, το τσεκάραμε.

Από πού είπαμε πως έρχεται η σκόνη; Σίγουρα είναι από Αίγυπτο και Λιβύη ή μήπως ένα ποσοστό (όπως πολύ εύστοχα αναρωτήθηκε κάποιος) μπορεί να ‘ναι και από Κολομβία;


Σχετικα

Στο MOON θα θελεις να πας και φέτος.

Η μοναδική εμπειρία της PIZZA MINE “Build Your Own” τωρα και στην Έγκωμη!

Πιστοποιητικό Τεχνικού Αναλυτή CFTe από το Alexander College

Πώς είναι από μέσα ένα τρακάρισμα με 200 χλμ/ώρα;

56 χρόνια από τη «Μεγάλη Ληστεία του Τρένου»

Μέχρι και ο Μυστακίδης «έπεσε στην παγίδα» του «Mama?»