«Μπορείς να δεις την σημαία της Β. Κύπρου από το διάστημα»

Αυτή την εβδομάδα ο Ken Jennings εξερευνά την οροσειρά του Πενταδακτύλου και την εντυπωσιακή σημαία που βρίσκεται στη νοτιότερη πλαγιά του.

 


Article featured image
Article featured image

Κάπως έτσι ξεκινάει το άρθρο του ο δημοσιογράφος του αμερικανικού ταξιδιωτικού οδηγού «Traveler», ο οποίος με κείμενό του εξυμνεί τα κατεχόμενα ως έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς, κάνοντας παράλληλα αναφορά στη σημαία που βρίσκεται στον Πενταδάκτυλο «ως ένα από τα ελάχιστα ανθρώπινα κατασκευάσματα που είναι ορατά από το διάστημα».

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος αναφέρει στο άρθρο του τα ιστορικά γεγονότα του 74’, αλλά και τα όσα εκτυλίχθηκαν έως σήμερα, ενώ δεν παραλείπει να κάνει σημειώσει την ενόχληση που νιώθουν οι Ε/κ αντικρίζοντας τη σημαία της ΤΔΒΚ.

Διαβάστε το ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Νέο φάρμακο για τον προχωρημένο καρκίνο του προστάτη έδειξε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε πρώιμη κλινική δοκιμή

Article featured image

Times: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει πολεμικό πλοίο για την υπεράσπιση της στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο

Article featured image

Ο πόλεμος στο Ιράν προμηνύει μια εποχή βομβαρδισμών με χρήση ΑΙ, ταχύτερων από την «ταχύτητα της σκέψης»