Σήμα κινδύνου και από Smartphone

Να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος λήψης σήματος κινδύνου εγγύς των ακτών από σκάφος ή άτομο που είναι σε κίνδυνο.

 


Article featured image
Article featured image

Την έναρξη λειτουργίας μιας δωρεάν εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα ανακοίνωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) με σκοπό την ελαχιστοποίηση του χρόνου λήψης σήματος κινδύνου εγγύς των ακτών από κινδυνεύον σκάφος ή άτομο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, πρόκειται για την εφαρμογή «CyJRCC SfTrX (SafeTrX)» η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS και Android συσκευές.

Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να εκπέμψει σήμα κινδύνου προς το ΚΣΕΔ από το κινητό του τηλέφωνο και να αποστείλει άμεσα τα στοιχεία του καθώς και τη θέση του σε χάρτη Google στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΣΕΔ.

«Η εφαρμογή είναι πρωτοποριακή και καθιστά την Κύπρο ως χώρα πρότυπο στα θέματα πρόληψης και διάσωσης στη θάλασσα με τη συνεργασία και συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων κρατικών και ιδιωτικών φορέων υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε AppStore και Google Play για λήψη και εγκατάσταση στους πιο κάτω συνδέσμους, αλλά και στην ιστοσελίδα του ΚΣΕΔ:

https://itunes.apple.com/cy/app/cyjrcc-sftrx/id1299128052?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=safetrx.jrcc

 

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ