Σήμα κινδύνου και από Smartphone

Να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος λήψης σήματος κινδύνου εγγύς των ακτών από σκάφος ή άτομο που είναι σε κίνδυνο.

 


Την έναρξη λειτουργίας μιας δωρεάν εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα ανακοίνωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) με σκοπό την ελαχιστοποίηση του χρόνου λήψης σήματος κινδύνου εγγύς των ακτών από κινδυνεύον σκάφος ή άτομο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, πρόκειται για την εφαρμογή «CyJRCC SfTrX (SafeTrX)» η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS και Android συσκευές.

Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να εκπέμψει σήμα κινδύνου προς το ΚΣΕΔ από το κινητό του τηλέφωνο και να αποστείλει άμεσα τα στοιχεία του καθώς και τη θέση του σε χάρτη Google στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΣΕΔ.

«Η εφαρμογή είναι πρωτοποριακή και καθιστά την Κύπρο ως χώρα πρότυπο στα θέματα πρόληψης και διάσωσης στη θάλασσα με τη συνεργασία και συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων κρατικών και ιδιωτικών φορέων υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε AppStore και Google Play για λήψη και εγκατάσταση στους πιο κάτω συνδέσμους, αλλά και στην ιστοσελίδα του ΚΣΕΔ:

https://itunes.apple.com/cy/app/cyjrcc-sftrx/id1299128052?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=safetrx.jrcc

 

Πηγή: ΚΥΠΕ


Σχετικα

Αυτό το έργο τέχνης θα το βρεις σε μία εγκαταλελειμμένη βιτρίνα στη Ρηγαίνης

Τα απίθανα χρώματα της κυπριακής γης

Τι αλλάζει σε ένα χρόνο στις παραλίες του Δήμου Λεμεσού

Ένα κουπέπι (7 μέτρων) για βραβείο

Η συγνώμη ενός Τουρκοκύπριου (στα ελληνικά) για την εισβολή του 1974

Κυκλοφορεί βίντεο με οδηγό που δέρνει το γαϊδούρι του στη Σαντορίνη για να προχωρήσει