Τους πέφτουν μικρά τα προφυλακτικά…

Θα μπορούσε να ήταν γηπεδικό σύνθημα με πολλές αναγνώσεις, ωστόσο είναι μια προβληματική πραγματικότητα για κάποιους.

 


Article featured image
Article featured image

Ο λόγος για τους άντρες κατοίκους της Ζιμπάμπουε οι οποίοι εδώ και καιρό αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στη χρήση προφυλακτικών, αφού όπως υποστηρίζουν τα μεγέθη που τους δίνουν είναι μικρά για τη δική τους ανατομία.

Τα προφυλακτικά, τα οποία εισάγονται από την Κίνα φαίνεται πως είναι ακατάλληλα για τα προσόντα των κατοίκων της αφρικανικής χώρας γεγονός που εντείνει το πρόβλημα των ΣΜΝ.

Ο David Parirenyatwa, επί χρόνια Υπουργός Υγείας της Ζιμπάμπουε, σε δηλώσεις του σε εγχώρια μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της προστασίας από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς έγινε δέκτης δεκάδων παραπόνων από πολίτες της χώρας, που υποστηρίζουν ότι τα προφυλακτικά που κατασκευάζονται στην Κίνα και εισάγονται κατά εκατομμύρια στη χώρα, είναι μικρά στο μέγεθος, αποθαρρύνοντας τους κατοίκους από το να τα χρησιμοποιούν.

Και μπορεί στα μυαλά των περισσότερων το θέμα να ακούγεται κωμικό, όμως στο κράτος της υποσαχάριας Αφρικής τα προφυλακτικά αποτελούν ζήτημα ζωής και θανάτου για άντρες και γυναίκες, καθώς η Ζιμπάμπουε διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στον κόσμο, σε φορείς του ιού του AIDS, με το 13,5% του πληθυσμού να είναι φορέας του HIV.

Ήδη, οι αρχές της χώρας επικοινώνησαν με τους Κινέζους κατασκευαστές των προφυλακτικών, οι οποίοι δεσμεύθηκαν να ρίξουν στην αγορά μεγαλύτερα μεγέθη προφυλακτικών ώστε να διασφαλίσουν την υγεία των κατοίκων της Ζιμπάμπουε, ενώ ο Υπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα να επενδύσουν στο τομέα, εξασφαλίζοντας αυτάρκεια αλλά και την ικανοποίηση των κατοίκων.

 

Με πληροφορίες από: gazzetta.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ