Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη του Πάσχα

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στη επιφάνεια συνεχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή μας.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Στέλιος Μοδέστου / CITY



Χθες Δευτέρα του Πάσχα εκδηλώθηκαν τοπικές καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες ήταν έντονες και συνοδεύονταν από χαλάζι. Τοπικές βροχές/καταιγίδες εκδηλώθηκαν και σε άλλες περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας.

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα του νησιού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και νότια-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες με χαλάζι. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στη κανονική για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 23 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

 

Στην πιο πάνω εικόνα είναι ο χάρτης με τις πιθανότητες βροχής ανά περιοχή, αλλά και τις συνολικές ποσότητες βροχής που αναμένονται σήμερα. Οι πιθανότητες βροχής κυμαίνονται από 20 μέχρι 80%.

 

Απόψε ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως σε παράλιες περιοχές στα νότια και ανατολικά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο καταιγίδας κυρίως πριν τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 9 έως 12 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί ασθενής παγετός στις υπήνεμες περιοχές.

Την Τετάρτη ίσως παρατηρηθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές τις πρώτες απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με την Τρίτη.

Από την Πέμπτη μέχρι το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι το Σάββατο και μικρή πτώση την Κυριακή.



Πηγή: KitasWeather

 

Πιο κάτω η πρόγνωση και από το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου:

Η ασταθής αέρια µάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από απόψε.

Σήµερα αρχικά θα υπάρχουν παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά. Σταδιακά, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αλλά αργά το απόγευµα ο καιρός θα βελτιωθεί. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και σε καταιγίδα παροδικά ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ αλλά αρχικά στα δυτικά µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Τετάρτη και περαιτέρω άνοδο µέχρι την Παρασκευή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ