Πήρες κι εσύ αυτό το μήνυμα από το Facebook χθες; (Τρίτη, 10 Απριλίου)

Εάν το πήρες, γνωρίζεις ήδη τι έχει συμβεί με τον λογαριασμό σου και τα προσωπικά σου στοιχεία.

 


Article featured image
Article featured image

Εσύ και ακόμη 86.999.999.999 χρήστες του Facebook, οι οποίοι από χθες ενημερώνονται με προσωπικό μήνυμα στο news feed ότι τα στοιχεία τους έπεσαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica και πως στην ουσία είναι θύματα σε μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων του κοινωνικού δικτύου.   

Στον απόηχο του μεγάλου σκανδάλου και κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του CEO του Facebook στο Κογκρέσο, η εταιρεία δήλωσε ότι οι χρήστες που έχουν επηρεαστεί  θα λάβουν ένα λεπτομερές μήνυμα στο news feed τους.   

Και παρότι το σκάνδαλο εκ πρώτης όψεως αφορά κυρίως τις ΗΠΑ (περίπου 70 εκατομμύρια), δεν είναι απίθανο ανάμεσα στους χρήστες που θα λάβουν το μήνυμα να είναι και από την Κύπρο.

Την ίδια ώρα οι 2,2 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook θα αρχίσουν να λαμβάνουν μια ειδοποίηση με τίτλο «Προστασία των πληροφοριών σας» με έναν σύνδεσμο όπου θα τους επιτρέπει να δουν τι εφαρμογές χρησιμοποιούν και ποιες πληροφορίες έχουν μοιραστεί με αυτές τις εφαρμογές. Θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τις εφαρμογές μεμονωμένα ή να απενεργοποιήσουν την πρόσβαση τρίτων.  



Το μήνυμα θα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι:



 

Με πληροφορίες από LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ