Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η πτώση του ελληνικού πολεμικού αεροσκάφους και ο θάνατος του Έλληνα πιλότου, η έγκριση του Βρετανικού Κοινοβουλίου για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και η επιστροφή της σκόνης ήταν τα θέματα που ξεχωρίσαμε από την επικαιρότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018.



 

Ο θάνατος του πιλότου της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Γεώργιος Μπαλταδώρος

Μόλις πριν λίγο τα ελλαδικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε η σωρός του Έλληνα πιλότου Γεώργιου Μπαλταδώρου ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες Πέμπτη 12 Απριλίου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκύρου. 

Η συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 σημειώθηκε κατά την επιστροφή σχηματισμού δύο ελληνικών αεροσκαφών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία έλαβαν μέρος ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού και ένα πλωτό του Λιμενικού που απέπλευσε από τη Μυτιλήνη.

 

 

Το Βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε στρατιωτική δράση στη Συρία

Image result for british parliament syria theresa may

Πράσινο φως έδωσε το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο για ενδεχόμενη στρατιωτική δράση στη Συρία. Η βρετανική κυβέρνηση συμφώνησε με την πρόταση για συμμετοχή της χώρας στο πλευρό των ΗΠΑ και Γαλλίας, σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, έπειτα από μια επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε με δηλητηριώδες αέριο εναντίον αμάχων.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην ανάγκη ανάληψης δράσης για την ανακούφιση της ανθρώπινης δυστυχίας και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ», υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου της Μέι.

 

 

Επιστρέφει η σκόνη σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες



 

Έπειτα από ένα μικρό διάλλειμα, η σκόνη επιστρέφει στην ατμόσφαιρα παρέα με υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τους 30 βαθμούς κελσίου.

Αυτό το «καλοκαιρινό» σκηνικό οφείλεται στον αυλώνα χαμηλών πιέσεων στη δυτική Ευρώπη που επεκτείνεται στη βορειοδυτική Αφρική και εκτοπίζει τις θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας. Το θετικό είναι ότι δεν φαίνεται να ευνοείται σκόνη στην περιοχή μας μαζί με τις θερμές αέριες μάζες, όμως υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο για κάποια πρόσκαιρα περάσματα αραιής σκόνης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ