Χάθηκαν 540 κιλά κάνναβης και οι αστυνομικοί είπαν ότι τα έφαγαν ποντικοί

Υπάρχει κάποιος που δυσκολεύεται να πιστέψει πώς αυτή η δικαιολογία ισχύει;

 


Article featured image
Article featured image

Κάποιοι λένε ότι τα πιο περίεργα και απίστευτα σενάρια γράφονται στην πραγματική ζωή και όχι στον κινηματογράφο και δεν έχουν άδικο, αφού σύμφωνα με τους 4 αξιωματικούς της Αστυνομίας ο μισός τόνος κατασχεμένης κάνναβης που είχαν στις αποθήκες τους, εξαφανίστηκε επειδή τον έφαγαν τα ποντίκια.

Μια δικαιολογία η οποία θα μπορούσε άνετα να είναι «άσιλα» βγαλμένη από την κυπριακή αστυνομία, μόνο που στην Κύπρο δεν παίζουν εύκολα τέτοιες μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

Ωστόσο, η πρωτότυπη αυτή δικαιολογία προήλθε από το στόμα 5 αξιωματικών της Αστυνομίας στην Αργεντινή, οι οποίο όταν κλήθηκαν να εξηγήσουν που χάθηκε μισός τόνος κάνναβης, ισχυρίστηκαν ότι μάλλον τον έφαγαν τα ποντίκια που είχαν στις αποθήκες.   

Ευτυχώς, δεν έπεισαν κανέναν και αποτάχθηκαν από το Σώμα με τις υποψίες να πέφτουν στον πρώην αστυνομικό επίτροπο Javier Specia, ο οποίος άφησε τη θέση του τον Απρίλιο του 2017 χωρίς να υπογράψει το έγγραφο για την ποσότητα ναρκωτικών που παραδίδει.

Η εξαφάνιση των ναρκωτικών ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της αποθήκης για κατασχεθέντα ναρκωτικά στην πόλη Pilar, 60 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα του Μπουένος Άιρες. Η κάνναβη ήταν αποθηκευμένη εκεί για δύο χρόνια. Αλλά από τα 6.000 κιλά που είχαν καταχωρηθεί, βρέθηκαν μόνο 5.460 κιλά.

Ο αντικαταστάτης του, Emilio Portero, παρατήρησε το έλλειμμα, ενημέρωσε το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και έγινε η επιθεώρησε την αποθήκη. Ο Specia και τρεις ακόμη υφιστάμενοί του έδωσαν την ίδια εξήγηση: τα χαμένα ναρκωτικά είχαν φαγωθεί από ποντίκια.

Ωστόσο δεν έγιναν πιστευτοί και όπως ειπώθηκε «ακόμη και ένας μεγάλος αριθμός τρωκτικών δεν θα μπορούσε να φάει τόσο μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας». Οι εμπειρογνώμονες του πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες εξήγησαν ότι τα ποντίκια δεν έτρωγαν τα κάνναβη και πως -ακόμη και αν το είχαν κάνει- πολλά από αυτά θα είχαν βρεθεί νεκρά στην αποθήκη.

Οι τέσσερις αστυνομικοί κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον δικαστηρίου στις 4 Μαΐου. Ο δικαστής θα προσπαθήσει να διαπιστώσει εάν η μαριχουάνα που λείπει ήταν αποτέλεσμα «σκοπιμότητας ή αμέλειας».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ