Ο Διονύσιος Σολωμός, στη Λευκωσία, «φόρεσε» σωσίβιο

Ποιος και για πιο λόγο έβαλε σωσίβιο στο άγαλμα του Σολωμού στο κέντρο της Λευκωσίας.

 


Ο CRS, ο γνωστός Λευκωσιάτης graffiti artist, μας ενημέρωσε μόλις για τη νέα παρέμβαση του.

«Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, στις 4 το πρωί, έκανα την εικαστική παρέμβαση στο άγαλμα του Διονύσιου Σολωμού, λίγες ώρες μετά που τα πολεμικά αεροπλάνα έφευγαν από την Κύπρο για να μοιράσουν τον θάνατο στην Συρία, αναίτια.

Μέσα από το μνημειώδες έργο του Διονύσιου Σολωμού ‘Η Γυναίκα της Ζάκυθος’, αποκαλύπτονται δύο όψεις: Η προσφυγιά και η φτώχεια υποστηρίζονται από τους φτωχούς που μοιράζονται τα ξεροκόμματα του ψωμιού με τους δυστυχισμένους και από την άλλη οι προνομιούχοι πλούσιοι προσκυνητές του οποιουδήποτε καθεστώτος προσπαθούν να βυθίσουν περισσότερο τους απελπισμένους στο βόθρο της δυστυχίας τους απλά και μόνο για να μην χάσουν οποιαδήποτε προνόμια που απέκτησαν από τους προσκυνημένους για αυτούς αλλά κατακτητές για τους φτωχούς και αδικημένους.

 Ο πόλεμος και η βία ουδέποτε επέλυσαν προβλήματα, αντιθέτως, η βία γεννά βία. Η δυστυχία και ο θάνατος που επιφέρει ο πόλεμος σε αθώους ανθρώπους εκτός του ότι είναι καταδικαστέος σαν πράξη με τις απώλειες που προκαλεί, ένας θεός ξέρει πόσα φωτισμένα μυαλά μπορεί να παρασύρει, τα οποία σε καιρό ειρήνης θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα, καθώς και στον πολιτισμό γενικότερα, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους τομείς».

 


Σχετικα

«Μα αφού έτσι εν τούτες»

«Είμαστε πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης»

Το βράδυ της Αναστάσεως γεννήθηκε ο Τάσος Λειβαδιτης (1922)

«Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Τάσος Λειβαδίτης, ο πρώτος άντρας που με συγκίνησε»

«Αυτό το δέντρο έχει όνομα ρε, λέγεται Μανώλης»

Απόψε, στο ΣΙΓΜΑ, οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους