Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η επανεξέταση της υπόθεσης του πάτερ Στυλιανού σε σχέση με την Έλενα Φραντζή από την Ιερά Σύνοδο, η επιστροφή των εκπαιδευτικών στο τραπέζι του διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας και η υψηλές θερμοκρασίες που θα μας επηρεάσουν σήμερα, ήταν τα θέματα που ξεχωρίσαμε από την επικαιρότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018- όπως τις είδες η CITY







Στο εδώλιο της Ιεράς Συνόδου (και πάλι) ο πάτερ Στυλιανός

Τη δική της απόφαση καλείται να πάρει σήμερα η Ιερά Σύνοδος σε σχέση με την υπόθεση του Ιερέα από τους Εργάτες και της Έλενας Φραντζή η οποία πριν μερικές εβδομάδες ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά της κυπριακής κοινωνίας. Όπως όλα δείχνουν, η Ιερά Σύνοδος έπειτα από την πρωτόδικη απόφασή της πριν μερικά χρόνια να μην καθαιρέσει τον Ιερέα, παρά την καταδίκη του από το Δικαστήριο, σήμερα και μετά τον ντόρο που προκάλεσε ο θάνατος της Φραντζή, οδηγείται αυτοβούλως στην απόφαση να παύσει τον Ιερέα από το καθήκοντά του.  





 

Απεργία τέλος (προς το παρόν) και επιστροφή στο διάλογο με το Υπουργείο

Image result for εκπαιδευτικοί υπουργείο παιδείας κύπρος

Έπειτα από τις εκατέρωθεν βολές μεταξύ Υπουργού και εκπαιδευτικών και τη χθεσινή απεργία στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα επιστρέφουν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το αρμόδιο Υπουργείο.

Αίτημα των αυτοεργοδοτούμενων εκπαιδευτικών παραμένει η αλλαγή του καθεστώτος εργασίας τους, από αγορά υπηρεσιών σε μισθωτή, καθώς και η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους στο νέο σύστημα διορισμού.

 

 

Μίνι καύσωνας σήμερα στην Κύπρο

Image result for καλοκαίρι κύπρος

Σήµερα ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα με τη θερµοκρασία να ανέρχεται έως τους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα νότια παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ