Θα κάνουμε Κυριακή του Πάσχα με βροχές;

Όπως όλα δείχνουν ο καιρός την Κυριακή δεν θα κάνει Ανάσταση.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει το δελτίο καιρού του kitasweather, σχεδόν όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από αυξημένη ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, το σαββατοκύριακο το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα προκαλέσει άστατο καιρό με βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας λοιπόν, σχετικά υψηλές πιέσεις θα επηρεάζουν την περιοχή μας έως και την Παρασκευή. Σε αυτό το διάστημα αναμένεται αυξημένη ηλιοφάνεια στις πλείστες περιοχές, ενώ στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώνει μικρά σκαμπανεβάσματα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από περίπου 2 έως 6 βαθμούς πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή, ενώ οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι κοντά στις κανονικές.

Το Σαββατοκύριακο, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα αναμένεται να πλησιάσει την περιοχή μας από τα δυτικά και θα παραμείνει στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα άστατο καιρό με βροχές/καταιγίδες αλλά και πτώση θερμοκρασίας. Οι ακριβείς μέρες που θα υπάρξουν βροχές αλλά και η έκτασή τους, θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει τις επόμενες μέρες.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός. Στα ορεινά/ημιορεινά αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1 - 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από περίπου 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται αυξημένη ηλιοφάνεια στις πλείστες περιοχές, ενώ στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώνει μικρά σκαμπανεβάσματα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη σημειώνει σταδιακή άνοδο.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Στην ατµόσφαιρα αναµένεται να αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία αργά το απόγευµα θα υποχωρήσει. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Τρίτη µικρή πτώση και θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη, ενώ την Πέµπτη αναµένεται µικρή άνοδος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ