Τα παιδιά στο Δημοτικό της Ανθούπολης βγήκαν εκτός τάξης για έναν πολύ όμορφο λόγο

Ο ενθουσιασμός τους κάθε φορά που κάνουν μια δραστηριότητα εκτός αναλυτικού προγράμματος είναι η καλύτερη απόδειξη ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να οργανώνονται όσο πιο συχνά γίνεται στα σχολεία!

 


Article featured image
Article featured image

Την Πέμπτη, 26 Απριλίου, το Δημοτικό Σχολείο Ανθούπολης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Συνοικισμού Ανθούπολης διοργάνωσαν μια πολύ όμορφη δράση στην αυλή του σχολείου.

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί, οι μαθητές βγήκαν εκτός τάξης για να φυτέψουν συνολικά 800 δέντρα (καλλιτρίδες) περιμετρικά του σχολείου, κυρίως για να πρασινίσουν ακόμα περισσότερο το σχολείο τους αλλά και για να δημιουργήσουν σε βάθος χρόνου ένα είδος φυσικού φράκτη.

Τα παιδιά φόρεσαν καπελάκια για τον ήλιο, φόρεσαν γάντια, πήρε ο καθένας το δεντράκι του υπό μάλης και μαζί με τους δασκάλους τους σκορπίστηκαν στην αυλή σε όλη την περίμετρο του σχολείου.

 



 

Αυτό που ήταν διάχυτο στον χώρο ήταν ο απίστευτος ενθουσιασμός τους, τόσο γιατί οι ίδιοι ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της όμορφης δράσης όσο και γιατί θα έβαζαν το λιθαράκι τους για να ομορφύνουν τον χώρο στον οποίο περνούν πολλές ώρες καθημερινά, κυρίως όμως γιατί έβλεπαν και βίωναν σε πρακτικό επίπεδο κάτι που μέχρι σήμερα μάθαιναν ίσως μόνο στη θεωρία.

 

Δείτε παρακάτω μερικά από τα παιδιά να περιγράφουν σε βίντεο την εμπειρία τους με τη δεντροφύτευση:



Μπράβο στον Σύνδεσμο Γονέων και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ανθούπολης που πρόσφεραν τον μεγάλο αριθμό δέντρων και γενικά που οργάνωσαν τούτη την όμορφη δράση! Μπράβο στα παιδιά και στους δασκάλους για την υλοποίηση της δεντροφύτευσης.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ