Απογευματινές βροχές και από Δευτέρα σκόνη και ζέστη

Αυτά, καλό θα ήταν να μην γίνονται.

 


Article featured image
Article featured image

Το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και ευνόησαν ανατολικό έως βορειοανατολικό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας, που μετέφερε θερμές αέριες μάζες και σκόνη από τη Μέση Ανατολή, κινούνται ανατολικά-βορειοανατολικά.

Νέο αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσουν την περιοχή μας στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας και αναμένεται εκ νέου μεταφορά σκόνης και πιο θερμών αέριων μαζών, με τον υδράργυρο να ακουμπά τοπικά τους 34-35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά και ημιορεινά τμήματα του νησιού.

Την ίδια ώρα, υπάρχει πιθανότητα κάποιες μέρες να ευνοηθεί η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων στην περιοχή του Τροόδους.

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, νέο αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται να πλησιάζει την περιοχή μας από τα δυτικά, αφού πρώτα εκτοπίσει ακόμη πιο θερμές για την εποχή αέριες μάζες, αλλά και σκόνη.

Τάση για πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, φαίνεται να έχουμε τη δεύτερη βδομάδα του Μαΐου. Η σκόνη από τη Συρία που ταλαιπωρεί την περιοχή μας από χθες το απόγευμα, κυμαίνεται κυρίως σε μέτρια επίπεδα, εκτός από χθες νωρίς το βράδυ, όπου παρατηρήθηκαν σύντομα ξεσπάσματα σκόνης σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος αρχικά από κυρίως υψηλές νεφώσεις. Σταδιακά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, κυρίως της επαρχίας Λεμεσού αλλά και πιθανόν σε ανατολικά τμήματα της επαρχίας Πάφου, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες νωρίς το απόγευμα.

Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν τάση να κινούνται νότια και πιθανό να επηρεάσουν κάποιες παράλιες περιοχές της επαρχίας Λεμεσού πριν διαλυθούν. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 4-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 27 έως 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι-βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 18 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός στις πλείστες περιοχές ενώ στα υψηλότερα ορεινά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις απογευματινές ώρες, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Από την ερχόμενη Δευτέρα-Τρίτη, νέο κύμα σκόνης και πιο θερμών αέριων μαζών, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας. 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα, θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις.

Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αρχικά αραιή σκόνη η οποία σύντοµα θα υποχωρήσει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν µετά το µεσηµέρι µεµονωµένες ελαφρές βροχές, στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά το απόγευµα µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές, στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο κατά το τριήµερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ