Πήρε κι εσένα τηλέφωνο άγνωστος αριθμός από το εξωτερικό;

Επανήλθε στο προσκήνιο παλιά τηλεφωνική απάτη.

 


Article featured image
Article featured image

Η πρώτη φορά ήταν πριν 6 μήνες, τον Οκτώβρη του 2017, όταν μεγάλη μερίδα πολιτών δεχόταν αναπάντητες κλήσεις στο κινητό της από άγνωστους αριθμούς από χώρες όπως  Βραζιλία, Κόνγκο, Νούρου και άλλες χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Σκοπός των επιτήδειων, όπως είχε αναφέρει λειτουργός της CYTA, με τον οποίο είχαμε επικοινωνήσει τότε, ήταν να χρεώσουν τους συνδρομητές.   

Όπως όλα δείχνουν, οι επίδοξοι απατεώνες επέστρεψαν επιχειρώντας να ξεγελάσουν τους συνδρομητές και πάλι με κλήσεις από το εξωτερικό.

Την είδηση την διαβάσαμε στο Sigmalive σε ρεπορτάζ του Αντώνη Αντωνίου, στο οποίο αναφέρεται ότι η Αστυνομία Κύπρου δέχτηκε νέες καταγγελίες για κλήσεις από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς από χώρες του εξωτερικού.

Ο Ντίνος Παστός, ειδικός σε θέματα ασφαλείας του Διαδικτύου, μιλώντας στο Sigmalive, ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωρινό αλλά ήρθε για να μείνει και οφείλουμε όλοι να είμαστε πιο υποψιασμένοι. Αυτό, συνεχίζει, προκύπτει από τη ραγδαία εξάπλωση του διαδικτύου στα νοικοκυριά, τα οποία ωστόσο δεν έχουν καλή γνώση για το πώς να προστατευτούν από τους κινδύνους του.

 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ