«Αγαπητή Κυβέρνηση, κ. Υπουργέ, δεν απέτυχα εγώ. Εσείς αποτύχατε»

«Δεν απέτυχα κύριοι, γιατί εγώ άφησα το μόλις ενός χρόνου παιδάκι μου στο νηπιαγωγείο πληρώνοντας ένα πολύ ψηλό χρηματικό και ηθικό αντίτιμο, για να προετοιμαστώ σ’ ένα μόνο μήνα…». 


Article featured image
Article featured image

Μία «αποτυχημένη» φιλόλογος λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις αμφισβητούμενες εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, γράφει στο paideia-news.com, γιατί τελικά το μόνο πράγμα που δεν αισθάνεται μετά από όλη αυτή τη διαδικασία είναι ότι απέτυχε.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν πέτυχαν μόνο οι 1869, με τη μεγαλύτερη αποτυχία να σημειώνεται στους φιλολόγους, όπου από τους 755 πέτυχαν μόνο 55.

 

 

Γράφει η Χρυστάλλα Στυλιάνου* 

Καταρχήν, σας ευχαριστώ πολύ γιατί σήμερα έμαθα πάρα πολλά χάρη σε εσάς. Έμαθα ότι είμαι «αποτυχημένη», μου απαντήσατε στην προσπάθεια μου με μόνο μία λέξη «ΑΠΟΤΥΧΙΑ». 

Ευχαριστώ, που δεν μπήκατε στον κόπο να κάνετε μια οριζόντια ανάγνωση των αποτελεσμάτων μου και κάθε υποψηφίου. Ευχαριστώ κι εσάς συμπολίτες μου, που δίχως δεύτερη σκέψη, και κάποιοι χαιρέκακα, μειδιάσατε όταν ακούσατε για τη δική μας «αποτυχία», χωρίς να μπείτε στον κόπο να διερευνήσετε τι έχει γίνει, εκτός αν βέβαια έδωσαν τα δικά σας παιδιά στις εξετάσεις.

Ναι λοιπόν, είμαι αποτυχημένη, ναι λοιπόν, απέτυχα, αλλά δεν απέτυχα σ’ αυτές τις εξετάσεις.

Γιατί δεν άφησα ποτέ το όνειρο μου, αλλά με πολλές δυσκολίες το ακολουθώ στον ιδιωτικό τομέα όπου κάθε μέρα και κάθε ώρα δίνω εξετάσεις και το σίγουρο είναι πως δεν φοβάμαι να δώσω ακόμα κι άλλες τόσες.

Δεν απέτυχα κύριοι, γιατί άφησα το μόλις ενός χρόνου παιδάκι μου στο νηπιαγωγείο πληρώνοντας ένα πολύ ψηλό χρηματικό και ηθικό αντίτιμο για να προετοιμαστώ σε ένα μόνο μήνα, ενώ ταυτόχρονα δούλευα και έτρεχα ένα δεύτερο μεταπτυχιακό και μία δεύτερη διπλωματική θέλοντας να αποκτήσω δεξιότητες που θα κάνουν το μάθημα μου πιο ελκυστικό στον Κύπριο μαθητή που δεν αγαπά κανένα φιλολογικό μάθημα χάρη σε άλλους. Την ίδια ενώ που άκουγα υποτιμητικά σχόλια για την επιλογή μου να δώσω τις εξετάσεις σας …ενώ, ενώ, ενώ…   

Πέτυχα κύριοι… πέτυχα μάλιστα με βαθμολογίες πολύ ψηλές στα 6 από τα 7 που με εξετάσετε, σε κάποια πρώτευσα, ποιος θα το δει αυτό; Κανένας. Πέτυχα στα μαθήματα αυτά της ειδικότητας μου, πέτυχα, κύριοι, σε αυτά που με εξειδίκευσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από τις πτυχιακές μάλιστα σπουδές,  πέτυχα σε αυτά που αγαπώ να διδάσκω, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι φιλόλογοι. Αλλά δυστυχώς απέτυχα να σας πείσω ότι είμαι ικανή ή μάλλον εσείς κάνατε τα στραβά μάτια, γιατί η ιδιοτέλεια και το στρογγυλοκάθισμα σε σίγουρες θεσούλες δεν σας άφησαν να το δείτε ούτε καν να το προνοήσετε γιατί πολύ απλά δεν σας αφορά.   

Δεν απέτυχα, κύριοι! Γιατί ξέρω να προσπαθώ και να αγωνίζομαι και να μην πιστεύω πως τα ξέρω όλα, ξέρω να μην εφησυχάζω, και από αυτό κυρίως κερδίζω, και θα κερδίζω κάθε μέρα όπως και τόσοι άλλοι σαν εμένα.   

Δεν απέτυχα κύριοι στις εξετάσεις, δεν απέτυχα ως φιλόλογος, δεν απέτυχα ως εκπαιδευτικός, αλλά απέτυχα ως πολίτης γιατί σας έδειξα για ακόμη μία φορά εμπιστοσύνη…Απέτυχα γιατί επέλεξα να με εκπροσωπούν άνθρωποι που δεν υπερασπίζονται το δίκαιο. Εσείς, η γενιά του «άρρηκτου συστήματος» με «κουντάντε να μεν προχωρήσω».  Όμως εγώ θα επιμείνω …και από εδώ και πέρα θα αντιμετωπίσω κάθε σας κίνηση με περισσή δυσπιστία! Και αν επικαλείστε τη Νομοθεσία, σας παρακαλώ μην μας εμπαίζετε… 

Α… και ευχαριστώ κύριοι βουλευτές για τις ευχές σας στο email μου για «Καλό Πάσχα», εμπεδώνω ότι η «σταύρωση» θα φέρει την «Ανάσταστη», ας την φέρει στον τόπο μας, λοιπόν, αρχίζοντας από εμάς τους αποτυχημένους Φιλόλογους … 

Εσείς αποτύχατε κύριοι, αποτύχατε να μας «χαντακώσετε» ακόμα μία φορά και να μας κάνετε να πιστέψουμε πως είμαστε «αποτυχημένοι». 

Ε, όχι ! Τέρμα πια!

 

*Η Χρυστάλλα Στυλιανού είναι φιλόλογος

Δεν απέτυχα, κύριοι. Εσείς αποτύχατε



Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο paideia-news.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ