Το βράδυ του Σαββάτου μη γελαστείτε να ψηφίσετε αυτούς…

Ο ένας και μοναδικός, ο γκουρού της μουσικής, ο φάχτορας της Eurovision, ο άνθρωπος που οσφραίνεται τον κίνδυνο ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να απειλήσει ένα φαβορί όπως η Φουρέιρα, προειδοποιεί! Αυτές είναι οι χώρες που ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ το Σάββατο, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος η συμμετοχή μας να μην πάρει Fuego…

 


Article featured image
Article featured image

Γράφει ο Μαρίνος Μαρίνου

 

Eurovision 2018 και κυριολεκτικά έχουν πάρει φωτιά τα πάντα. Social media, τηλεοπτικές εκπομπές, εταιρείες στοιχημάτων, οι κουτσομπόλες του χωριού. Και όλοι αυτοί συζητάνε για το τραγούδι της Κύπρου «Fuego» με την Ελένη Φουρέιρα.

Αδίκως; Όχι βέβαια... γιατί για πρώτη φορά η Κύπρος με τέτοιο τραγούδι και τέτοια παρουσίαση βρίσκεται στο προσκήνιο και διεκδικεί την πρωτιά όπου από το 1981 όλοι περιμένουμε.

Οι περισσότεροι το έχουν για στανταράκι! Ακόμα και τα πρακτορεία στοιχημάτων το κατατάσσουν πρώτο με διαφορά, ενώ πιο κάτω από εμάς γίνεται σφαγή για το ποιος θα πάει... δεύτερος! Τόση σιγουριά να μου πεις;

Ε λοιπόν, είναι η πρώτη φορά που αστρολόγοι, καφετζούδες, γιουροβιζιονολόγοι, φεγκ σουΐστες και πιλάτες instractors συμφωνούν. Ναι ρε γαμ#το, μας αξίζει φέτος και κανένας δεν μπορεί, αλλά και δεν αξίζει, να το πάρει...

Έλα όμως που πρέπει να προσγειωθούμε λιγάκι και να δούμε σοβαρά το θεματάκι μας. Σήμερα θα συγκεντρωθούμε στο ποιες χώρες θα μπορούσαν να μας απειλήσουν και γι’ αυτό αγαπημένοι μου euro fans το βράδυ του Σαββάτου… ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!

 

1. Ιταλία: Αυτό το τραγούδι κατά τη γνώμη μου είναι αυτό που μας απειλεί κρυφά και δεν φαίνεται ούτε στα στοιχήματα ούτε και στα favourites, ενώ το έχουν επιλέξει να παρουσιαστεί τελευταίο, μετά από το δικό μας... Χμ, εδώ κάτι ψήνεται... είναι ένα νικητήριο τραγούδι αφού κέρδισε και το San Remo άρα κάτι έχει να πει... ας το πει κάπου αλλού όμως... δεν το ψηφίζουμε αν και πολύ ωραία η Ρώμη ρε παιδιά αλλά και το Τρίκκης Πάλας μια χαρά μου ακούγεται για του χρόνου!

 

2. Νορβηγία: Απειλούσε την Κύπρο μέχρι που βγήκε στον ημιτελικό και πάρ’ τον η κατηφόρα. 8ος μέχρι τώρα αλλά καλού-κακού άστε τον καλύτερα, μην τον ψηφίσετε.

 

3. Ισραήλ: Μετά την πτώση της Νορβηγίας να’ το πάλι το Netaκι, πετάχτηκε δεύτερο. Όχι κολλημένη πάνω μας, όπως πριν, την έχουμε λίγο σε απόσταση, ας την σπρώξουμε ακόμη λίγο μπας και… ξαναπέσει από τις σκάλες.

 

 

4. Γαλλία: Όμορφο τραγούδι, ψέματα δεν θα πω. Και ένα από τα μοναδικά που έχουν και κάποιο νόημα. Σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο. Εγώ αυτό θα φοβόμουνα αγαπητοί μου. Προσοχή Alert!

 

5. Λιθουανία: Ή αλλιώς η κρυφαλούπα... ήσυχη-ήσυχη αλλά τσούκου-τσούκου, αθόρυβη, με τη μπαλαντούλα της, σκαρφάλωσε στην 4η θέση. Ούτε να το διανοηθείτε να σηκώσετε το «ακουστικό». Από τα κρυφά τα ποταμάκια να φοβάστε.

 

6. Σουηδία: Ναι... η Σουηδία τα τελευταία χρόνια έμαθε τη συνταγή για να πλασάρεται στην 5άδα και να απειλεί την πρωτιά. Καλό το αγοράκι, ας έρθει για διακοπές στην Αγία Νάπα, όχι να πάμε εμείς στη Στοκχόλμη του χρόνου... έχω σας δειν α!

 

7. Ουγγαρία: Αυτό δεν είναι τραγούδι που προσωπικά θα μου άρεσε να βγει πρώτο… αλλά να μου πεις και τους Lordi τα τέρατα ποιος τους υπολόγιζε; Αυτοί θέλουν εξορκισμό καταρχάς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα ψηφίσουν οι χώρες φέτος. Εμείς, όμως, εδώ… ξέρουμε! Hungrary  NO

 

Αυτά από μένα... τώρα αν πεταχτεί κανένα outsider που τα αριστερά και κάμει την έκπληξη, τι να πω. Αν ήξερα, άλλη εκπομπή θα έκανα.

Φιλούθκια και... Europe... CYPRUS, 12 points!

Fuego!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

10+1 «χωρκατιλλίκια» που θα κάνουμε αν όντως κερδίσουμε τη Eurovision το Σάββατο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ