Συνεχίζουν και σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες [πότε επιστρέφει το καλοκαίρι]

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια, επηρεάζουν την περιοχή μας και σήμερα Δευτέρα και αναμένεται άστατος καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με το kitasweather.com.

 


Article featured image
Article featured image

Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες με κυρίως μικρού διαμετρήματος χαλάζι, αλλά τοπικά ίσως είναι πυκνό.

Στις περιοχές που θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες, ίσως δημιουργηθούν μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο, από συσσώρευση μεγάλων όγκων νερού στο οδόστρωμα και κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών. Συστήνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που εκδηλώνονται καταιγίδες. Συνιστάται προσοχή σε περιοχές όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) στις εικόνες του ραντάρ.

 



Από αύριο Τρίτη θα εγκατασταθούν υψηλές πιέσεις στη περιοχή μας ενώ την ίδια ώρα η περιοχή μας θα αρχίσει να επηρεάζεται και από θερμές αέριες μάζες. Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένονται καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες με κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα φτάνουν ή και να ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Δευτέρα , ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού (Ριζοκάρπασο). Σύντομα όμως νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, κυρίως της επαρχίας Λεμεσού-Πάφου και Λάρνακας, αλλά και τοπικά σε εσωτερικά και ανατολικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν ανατολική-νοτιοανατολική κίνηση και αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά και νότια αλλά και ανατολικά τμήματα του νησιού, αργότερα το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 25 έως 27 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα. Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σύντομα αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόριοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά, στις πλείστες περιοχές, ηλιόλουστος. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, κυρίως της επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας, αλλά και τοπικά σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν ανατολική-νοτιοανατολική κίνηση και αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά και νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού, αργότερα το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 25 έως 27 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα. Από την Τρίτη η περιοχή μας θα αρχίσει να επηρεάζεται από υψηλές πιέσεις και πιο θερμές αέριες μάζες και αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας για το υπόλοιπο της βδομάδας.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή ενώ από αύριο ασθενής ψηλή πίεση θα αρχίσει να εγκαθίσταται. Το απόγευµα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και αργότερα τοπικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήµερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ