Τι λες, πάμε στην κλασική ελληνική κωμωδία «Ο Χρυσός κι ο Τενεκές»;

Μια υπαίθρια παράσταση, κάτω απ’ τα αστέρια της νύκτας του Ιουνίου, με καλό κρασάκι, από την θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theatre.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για ένα κλασσικό έργο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, σε διασκευή για το θέατρο και σκηνοθεσία της Ευαγγελίας Ονουφρίου.

O Πάτροκλος Μπαρατέλας, μετράει τους ανθρώπους ανάλογα με τα λεφτά που έχουν στην τσέπη τους. Η Ουρανία η γυναίκα  του  διαφωνεί, αλλά τα απολαμβάνει. Η Μαίρη η κόρη τους επαναστατεί, αλλά τα παίρνει. Οι διάφοροι μνηστήρες που η Μαίρη κουβαλά στο σπίτι, τα τσεπώνουν χωρίς σοβαρούς ενδοιασμούς και εξαφανίζονται. Ο Γεράσιμος είναι ο ονειρεμένος γαμπρός Αυτός τα έχει! Η Πίτσα, η φίλη της Μαίρης, οικονομικώς στέκει καλά, αλλά κάτι άλλο θέλει. Η Τούλα, τα χρειάζεται, αλλά δεν θα γίνει και σκλάβα τους! Ο Αντώνης όμως, τα θέλει πολύ. Κι ο Μίλτος, ο καινούργιος υπάλληλος, ούτε τα έχει, ούτε τα θέλει. Ε, αυτό πώς να το χειριστεί ο Πάτροκλος, που εξαγοράζει τους πάντες.

Ένα έργο που μας ταξιδεύει νοσταλγικά στην «ασπρόμαυρη» Αθήνα του 1960 και μας μεταφέρει στην όμορφη και ρομαντική εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Οκτώ ηθοποιοί επί σκηνής παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν σε ένα θέαμα, γλυκό σαν καραμέλα. Καυστικό χιούμορ, ρομαντική διάθεση και κέφι υποκινείται από την μουσική και τα τραγούδια που αγαπήσαμε. Με θέμα καθόλου ξεπερασμένο. Τα λεφτά.

Ο Πάτροκλος λέει, «Το χρήμα είναι δύναμη»! Εμείς λέμε, «Η φτώχια θέλει καλοπέραση»!

 

 

Παίζουν: Ιάκωβος Ιακώβου, Μαρία Πόβη, Χριστιάνα Μούζουρα, Ευαγγελία Ονουφρίου, Νικόλας Δημητρίου, Γιώργης Χριστοδούλου, Κώστας Κωνσταντίνου, Λήδα Καραγιάννη

Διασκευή Κειμένου/ Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ονουφρίου

Ζωντανή μουσική/ Μουσική επιμέλεια: Σωκράτης Σωκράτους

Σχεδιασμός Φωτισμού/ Τεχνική Υποστήριξη: Νικόλας Δημητρίου

Σκηνικά/ Κοστούμια: Ευαγγελία Ονουφρίου

Φωτογραφίες: Νίκος Μυλωνάς

Σχεδιασμός Αφίσας: Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Δημόσιες σχέσεις: Άντζελα Ριζάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πότε: Πρεμιέρα Σάββατο 2 Ιουνίου (κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 24 Ιουνίου)

Χώρος: WhereHauς 612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, βιομ. Παλλουριώτισσας, Λευκωσία.

Ωρα: 20:30

Γενική είσοδος: €12 με ένα ποτό

Τηλέφωνα Κρατήσεων: 99 588 103,   99 122 552

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ