Κάποιος πουλάει οικόπεδο – φιλέτο στη Λεμεσό για 1 ευρώ [ανάρτησε και αγγελία]

Θέτει όμως ως όρο μία βασική προϋπόθεση.

 


Article featured image
Article featured image

«Επίπεδο με πανοραμική θέα. Νέα περιοχή με επαύλεις πολυτελείας. Συντελεστής δόμησης 60%. Κάλυψη 35%. Ύψος, 2 ορόφους-μέγιστο 10μ. Μόνο για ανέγερση μεγάλης ανεξάρτητης μονοκατοικίας».

Το link της συγκεκριμένης αγγελίας το λάβαμε σε mail, με τον αποστολέα να σημειώνει ότι το εν λόγω φιλέτο που βρίσκεται στην περιοχή «Καλόγηροι» της Λεμεσού, μία εξαιρετικά ακριβή και πολυτελή περιοχή της πόλης, πωλείται στην τιμή τους ενός ευρώ αφού ο ιδιοκτήτης του αγανάκτησε από την ανυπαρξία συγκεκριμένης νομοθεσίας, έτσι αποφάσισε να το δώσει όσο-όσο.

Για να γίνουμε πιο ακριβής, το άτομο που ανέβασε την εν λόγω αγγελία αναφέρει πως παρά τις διαβεβαιώσεις των νομοθετών δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος που να προνοεί το 5% ΦΠΑ επί της τιμής αγοράς οικοπέδου, όταν αυτό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για πρώτη κατοικία. Κάτι που δημιουργεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

 



 

Σημειώνει, μάλιστα, πως εάν κάποιος υποψήφιος αγοραστής του αποδείξει το αντίθετο, ότι δηλαδή ο νόμος για το 5% ΦΠΑ έχει ψηφιστεί, τότε θα του πουλήσει το οικόπεδο στην τιμή του 1 ευρώ. «Σε αυτή την περίπτωση ο αγοραστής πρέπει να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου μόνο μέσω εγγεγραμμένου αδειούχου δικηγόρου, με γραπτή επιστολή και απαίτηση». 

Να αναφέρουμε ότι η αρχική τιμή πώλησης του οικοπέδου που αναγράφεται στην αγγελία, ανέρχεται στις 235 χιλιάδες ευρώ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ