Κάποιοι «αμπάλατοι» κατέβασαν την πολύχρωμη σημαία από το Παν. Κύπρου

Αύριο, αυτή η σημαία θα βρίσκεται και πάλι στη θέση της.

 


Article featured image
Article featured image

Χθες, παγκόσμια ημέρα ενάντια στην ομοφοβία/τρανσοφοβία, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ένδειξη στήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα του ιδρύματος τοποθέτησε τη σημαία του ουράνιου τόξου σε ιστό του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Θες τα χρώματα, θες η αισθητική, θες η ιδέα, τρομοκράτησε μερικούς «αμπάλατους» τύπους, οι οποίοι μόλις έπεσε το σκοτάδι, πήγαν στο σημείο κατέβασαν τη σημαία και την κατέστρεψαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μιάνουν την αμόλυντη κυπριακή κοινωνία.   

Η κίνηση αυτή, αν και αναμενόμενη, εξόργισε μερίδα καθηγητών, ενώ ξεσήκωσε αντιδράσεις και στα social media αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που κατέκριναν αυτή την ομολογουμένως βλακώδη και ανούσια πράξη. Ο ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Κύπρου κος Παναγιώτης Σταυρινίδης με ανάρτησή του ενημέρωσε ότι από αύριο (19/5) η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θα ανεμίζει έξω από το γραφείο του στο Πανεπιστήμιο και θα παραμείνει εκεί, έως τις 3 Ιουνίου, ημέρα της Πορείας Υπερηφάνειας.

«Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους και φοιτητές ΛΟΑΤ+ της πανεπιστημιακής μας κοινότητας και ενάντια στην πράξη μίσους μερικών να κατεβάσουν τη σημαία από τον ιστό του Πανεπιστημίου Κύπρου, η σημαία του ουράνιου τόξου θα αναρτηθεί έξω από το γραφείο μου στο Τμήμα Ψυχολογίας στην Πανεπιστημιούπολη από αύριο μέχρι και τις 3 Ιουνίου, ημέρα της Πορείας Υπερηφάνειας».

 

Σε μία άλλη εξέλιξη σε καταγγελία εις βάρος πέντε φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου προέβη νωρίτερα ο Όμιλος ΛΟΑΤ+ και Φίλων Πανεπιστημίου Κύπρου με αφορμή το περιστατικό. Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Όμιλος ΛΟΑΤ+ και Φίλων Πανεπιστημίου Κύπρου σημειώνει ότι «στην Παγκόσμια Μέρα Ενάντια της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου αποφάσισαν να αναδείξουν το μίσος τους, κλέβοντας τη σημαία ουράνιου τόξου από το ΠΚ».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ