Το Facebook αλλάζει και γίνεται κάπως πιο… ερωτικό

Δεν είναι φήμη, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μαρκ.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί το πλήγμα από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica να ήταν μεγάλο, ωστόσο ο πετυχημένος CEO του Facebook, δεν έχει μάθει να εγκαταλείπει τη μάχη τόσο εύκολα και ούτε να τα βάζει κάτω.

Με μία κίνηση ματ, λίγο καιρό μετά τα όσα διαδραματίστηκαν, ανακοίνωσε ότι το Facebook επιθυμεί να εισέλθει στην αγορά των ιστότοπων γνωριμιών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους χρήστες του για την προστασία των δεδομένων τους.

Διευκρίνισε ότι η νέα αυτή υπηρεσία δεν θα στοχεύει στη διευκόλυνση των εφήμερων σχέσεων αλλά στο να βοηθήσει τους χρήστες της να οικοδομήσουν σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις μέσω του ιστότοπου.

Αυτή η υπηρεσία «θα προορίζεται στην οικοδόμηση αυθεντικών και σταθερών σχέσεων, όχι μονάχα σε σχέσεις της μιας νύχτας» επισήμανε ο ιδρυτής του Facebook, υπογραμμίζοντας ότι από τα 2 δισεκατομμύρια των χρηστών του μέσου περίπου τα 200 εκατομμύρια δηλώνουν εργένηδες.

Ο Ζάκερμπεργκ δεν διευκρίνισε εάν για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή θα πρέπει να καταβάλλεται αντίτιμο, καθώς έως σήμερα η πλειονότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η πλατφόρμα είναι δωρεάν.

Το Facebook εξήγησε ότι οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα «προφίλ γνωριμιών», διαφορετικό από το προφίλ τους στο λογαριασμό τους στον ιστότοπο και ότι οι πιθανοί σύντροφοι θα προτείνονται βάσει των δεδομένων αυτού του προφίλ.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ η υπηρεσία γνωριμιών θα ήταν μια φυσική εξέλιξη για μια εταιρεία που ειδικεύεται στο να συνδέει ανθρώπους διαδικτυακά. «Υπάρχουν 200 εκατομμύρια άνθρωποι στο Facebook που δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση, επομένως υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνουμε εδώ».

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επισήμανε άλλωστε ότι ο ιστότοπος που ίδρυσε σχεδιάζει αυτή την υπηρεσία γνωριμιών δίνοντας έμφαση στην ιδιωτικότητα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους χρησιμοποιούν τους ιστότοπους γνωριμιών στο Διαδίκτυο αλλά και για το ίδιο το Facebook, καθώς δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων. Μετά τις ανακοινώσεις, οι μετοχές ενός εκ των μεγαλύτερων ιστότοπων γνωριμιών επί πληρωμή στις ΗΠΑ, του Match, κατέγραψαν πτώση άνω του 17% στη Γουόλ Στριτ.

Μεταξύ των άλλων καινοτομιών που ανακοινώθηκαν βρίσκεται και η δυνατότητα που θα παρέχεται στον χρήστη να σβήσει τα δεδομένα περιήγησης. «Αυτή η λειτουργία θα σας επιτρέπει να βλέπετε τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που μας στέλνουν πληροφορίες όταν τις χρησιμοποιείτε, να σβήνετε αυτές τις πληροφορίες από τον λογαριασμό σας και να απενεργοποιείτε τη δυνατότητά μας να τα αποθηκεύουμε στο μέλλον» επισήμανε το Facebook σ’ ένα μπλογκ.

Στο συνέδριο των σχεδιαστών, υπό την ονομασία «F8», με τη συμμετοχή περίπου 5000 συνέδρων, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ επέμεινε στο γεγονός ότι στόχος του Facebook είναι «να εγγυάται την ασφάλεια των χρηστών».

«Αυτό που συνέβη με την Cambridge Analytica είναι μια μεγάλη κατάχρηση της εμπιστοσύνης μας. Η εταιρεία απέκτησε δεδομένα και τα πούλησε και εμείς πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί» τόνισε ο CEO του Facebook.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP/ΚΔ/ΜΜ 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ