Η Isnotgallery μεταμορφώνεται σε pop up χώρο για δύο μήνες

Για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο θα παρουσιάσει τρεις καλλιτέχνες οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά πεδία δράσης και δημιουργίας, τη Γιώτα Ευθυμίου, τη Δώρα Ορόντη και τον Άντρο Ευστάθιου.

 


Article featured image
Article featured image

Ο κάθε καλλιτέχνης θα έχει στην διάθεση του ένα μέρος της ISNOTGALLERY για να τον διαμορφώσει όπως ο ίδιος το επιθυμεί για να παρουσιάσει τη δουλειά του. Ο εκάστοτε καλλιτέχνης θα έχει στην διάθεση του 10 ημέρες για να παρουσιάσει τη δουλειά του.

Η πρώτη καλλιτέχνης που θα παρουσιάσει την δουλειά της είναι η Γιώτα Ευθυμίου η οποία θα δεχτεί το φιλοθεάμον κοινό την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 19:30, στην IsNoGallery.

Η Γιώτα Ευθυμίου θα παρουσιάσει τα ονειρικά της πορτραίτα τα οποία λειτουργούν και ως καθρέπτης συναισθημάτων της ιδίας αλλά και του καθενός από εμάς ξεχωριστά. Η γραφή της Ευθυμίου είναι απλή και κατανοητή στον θεατή, υπάρχουν οι στιγμές που αναρωτιέσαι εάν τα έργα της είναι έτοιμα για να παρουσιαστούν στο κοινό ή εάν κάτι ήρθε απότομα και σταμάτησε την ολοκλήρωση τους. Τα τεράστια κενά μαύρα μάτια των προσώπων της σε τραβούν μέσα τους, αναγκάζοντας σε να ξεκινήσεις έναν διάλογο με την καλλιτέχνιδα η οποία υποψιαζόμαστε ότι «χρησιμοποιεί» τα πορτραίτα της για να δώσει απαντήσεις σε δικά της καίρια ερωτήματα, τα οποία κατά ένα παράδοξο τρόπο αφορούν και εσένα τον ίδιο.

 Η Δώρα Ορόντη, καταξιωμένη Κύπρια ζωγράφος μιας άλλης γενιάς παρουσιάζει κάποια νέα έργα, αλλά και μια μικρή επιλογή παλαιοτέρων. Η αλληλεπίδραση καθώς και η αλληλοέμφανση δημιουργούν ένα συνεχές παιχνίδι φωτός και αξίας μέσα στον χωρόχρονο.

 Ο Άντρος Ευστάθιου δημιουργεί εικόνες χρησιμοποιώντας την φωτογραφία. Τα «άδεια» ανοικτά πλάνα του χωρίς να χρησιμοποιεί σημεία αναφοράς είναι αρκετά κοντά σε μια παλαιότερη του σειρά φωτογραφιών υπό τον τίτλο «Oblivion». Σε αυτή την παρουσίαση ο Ευστάθιου θα δοκιμάσει να παρέμβει με κολάζ σε αυτά τα «άδεια» του τοπία έτσι ώστε ο θεατής να αποκτήσει αυτό το σημείο αναφοράς που του έλειπε.

 Το πρόγραμμα των εκθέσεων είναι:

Γιώτα Ευθυμίου 

Παρασκευή 11 Μαΐου στις 19:30

11-21 Μαΐου Δώρα Ορόντη 

Τετάρτη 23 Μαΐου στις 19:30

23 Μαΐου-02 Ιουνίου Άντρος Ευστάθιου 

Τετάρτη 06 Ιουνίου στις 19:30

06-16 Ιουνίου Πληροφορίες 99569498

www.isnotgallery.com

art@isnotgal


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ