30χρονος δεν έφευγε από το πατρικό του και οι γονείς του, του έκαναν μήνυση

Να κάτι που δεν θα δούμε ποτέ να συμβαίνει στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Όσα πράγματα κι αν αλλάξουν σε τούτον τον τόπο που δεν θωρεί ποττέ δροσιά, το μόνο σίγουρο είναι πως μια μάνα δεν πρόκειται να διώξει τον κανακάρη της από το σπίτι ακόμα κι αν είναι ένα βήμα πριν τη σύνταξη (ο γιος).

Από την άλλη στο εξωτερικό τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ο ομφάλιος λώρος κόβεται από νωρίς και τα παιδιά απογαλακτίζονται από τους γονείς τους, πριν καλά – καλά ενηλικιωθούν.

Γι’ αυτό και το να είσαι 30 χρονών, να μένεις στο πατρικό σου και να μην συνεισφέρεις τίποτα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Σε αντίθεση με την Κύπρια μάνα που με το που της πεις ότι σκέφτεσαι να μετακομίσεις μόνος, αρχίζει τα «πού θα πας;» «και πώς θα τα βγάλεις πέρα;, «μείνε δαμέ που τα έχεις όλα έτοιμα και εν πληρώνεις και τίποτε», αυτή η Αμερικάνα μάνα και πατέρας, έφτασαν σε σημείο να πληρώνουν το γιο τους για να φύγει, μήπως και τον πείσουν.

 

Image result for Syracuse Post-Standard Newspaper court parents son



Επειδή, όμως, αυτός δεν έλεγε να φύγει από το πατρικό του, οι γονείς του, του έκαναν μήνυση και πήγαν το θέμα δικαστικώς μήπως και καταφέρουν να γλυτώσουν.

Συγκεκριμένα, υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του 30χρονου γιου τους, υποστηρίζοντας ότι δεν συνέβαλε στα έξοδα του νοικοκυριού, δεν βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού, ενώ μάταια επιχειρούσαν να τον πείσουν να πιάσει δουλειά. Παράλληλα, σύμφωνα με την κατάθεση των γονιών, αγνόησε την προσφορά τους να του δώσουν χρήματα για να εγκατασταθεί κάπου αλλού, καθώς και τα πέντε ειδοποιητήρια έξωσης που του είχαν στείλει.   

«Δεν κατανοώ γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγο ακόμη προτού να φύγω από το σπίτι», δήλωσε ενώπιον του δικαστή ο 30χρονος.   «Ήθελα απλώς ένα λογικό χρονικό διάστημα προκειμένου να φύγω από το σπίτι, δεδομένου ότι δεν ήμουν πραγματικά προετοιμασμένος να στηρίξω τον εαυτό μου οικονομικά τη στιγμή που μου επιδόθηκαν οι ειδοποιήσεις για έξωση», εξήγησε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο WSTM. «Δεν κατανοώ τους λόγους που ένας δικαστής θέλει να πετάει ανθρώπους στον δρόμο», συμπλήρωσε.   Ο δικαστής ωστόσο δεν συμφώνησε με τα επιχειρήματά του κρίνοντας το αίτημά του «σκανδαλώδες» και υπενθύμισε ότι οι γονείς του είναι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου και έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος θα κατοικεί σε αυτό.   

 

Image result for Syracuse Post-Standard Newspaper court parents son



Η οικογενειακή διένεξη η οποία κράτησε γύρω στους 4 μήνες, έληξε υπέρ των γονιών,  με το δικαστήριο να εκδίδει εντολή προς τον 30χρονο Μάικλ Ροτόντο να μετακομίσει από το σπίτι των γονιών του που βρίσκεται στην πόλη Καμίλους, σε απόσταση 320 χλμ βορειοδυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης.   

Ο δικαστής ζήτησε επίσης τη συνδρομή των υπηρεσιών προστασίας ενηλίκων διατυπώνοντας ανησυχίες για την άκρως τεταμένη σχέση μεταξύ των τριών.  Από την πλευρά του ο Μάικλ Ροτόντο επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να εφεσιβάλλει την απόφαση. Λέει ότι ο πατέρας και η μητέρα του κινήθηκαν νομικά εναντίον του ως «αντίποινα» διότι δεν μπορούσαν πλέον να βλέπουν τον εγγονό τους, την επιμέλεια του οποίου έχασε τον Σεπτέμβριο του 2017.  

 



Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ