Με βροχές και καταιγίδες σνεχίζει ο καιρός τις επόμενες ώρες

Πώς διαμορφώνεται ο καιρός σε όλη την Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Οι πιθανότητες για βροχές και καταιγίδες για το επόμενο 24ωρο φαίνεται να έχουν αυξηθεί σε σχέση με προηγούμενες αναλύσεις που έχουν γίνει, σύμφωνα με το kitasweather.com και σε αυτό το διάστημα αναμένονται περίοδοι με πιο γενικευμένες βροχές και καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Οι τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν και την Τετάρτη.

Ενώ πιο θετικά είναι τα τελευταία δεδομένα και για την Πέμπτη και Παρασκευή, όπου φαίνεται ότι το βαρομετρικό χαμηλό από βόρεια Λιβύη-Αίγυπτο, θα κινηθεί ελαφρώς πιο νότια μας και μαζί του θα κινηθεί και ο κύριος όγκος της σκόνης.

Όσον αφορά τις πιθανότητες για τοπικές βροχές/καταιγίδες που θα ακολουθήσουν τη σκόνη της Πέμπτης/Παρασκευής, φαίνεται να αυξάνονται.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση από το kitasweather.com 

Αύριο Τρίτη, αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αλλά σύντομα ο καιρός σημειώνει πρόσκαιρη βελτίωση. Σταδιακά, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικά τμήματα του νησιού και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι καταιγίδες θα ακολουθούν νότια-νοτιοανατολική πορεία και αναμένεται να επηρεάσουν νότια-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού, πριν διαλυθούν αργότερα το απόγευμα. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονες με χαλάζι. Καταιγίδες που θα εκδηλώνονται σε πεδινές ή/και κατοικημένες περιοχές, κυρίως της επαρχίας Λεμεσού, ενδέχεται να προκαλέσουν μεμονωμένα προβλήματα ή/και πλημμύρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ σε παράλιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 23 έως 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 24 έως 25 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα. 

Το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Στα δυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά παράλια παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Τις αυγινές ώρες αναμένεται να εμφανιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και 6 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Σύντομα, όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικά τμήματα του νησιού και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες θα ακολουθούν βόρεια-βορειοανατολική πορεία και αναμένεται να επηρεάσουν βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα του νησιού, πριν διαλυθούν αργότερα το απόγευμα. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις πιθανό να είναι έντονες με χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ σε παράλιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 25 έως 26 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ την Παρασκευή θα παρατηρούνται αυξημένες υψηλές νεφώσεις. Από το απόγευμα προς βράδυ της Πέμπτης, θα κάνει την εμφάνισή της σκόνη η οποία την Παρασκευή ενδέχεται να είναι πυκνή. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Το Σαββατοκύριακο και πιθανόν τις πρώτες μέρες της ερχόμενη εβδομάδας, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Πτώση θερμοκρασίας.

 



Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Χαµηλή πίεση και αστάθεια επηρεάζουν την περιοχή. Σήµερα, αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντοµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 22 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως κοντά στα παράλια.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά θα παραµείνει µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 17 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο. Την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όµως νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό, µετά το µεσηµέρι. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναµένεται από αργά το απόγευµα της Παρασκευής. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ