Απόψε, δοκιμάζουμε δημιουργίες με (Tanqueray) Gin και βαθμολογούμε το αποτέλεσμα

Είχες τίποτα καλύτερο στο μυαλό σου;

 


Article featured image
Article featured image

Άγχος, μελέτη, άγρυπνες νύχτες, μεθυσμένα μεσημέρια και πολύ Tanqueray Gin. Αυτά βίωσαν τον τελευταίο μήνα οι Bartenders που έλαβαν μέρος στον 1ο διαγωνισμό Tanqueray στην Κύπρο.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, απέφυγε τα στερεότυπα και έψαξε να δοκιμάσει την κράση, την υπομονή και την αντοχή των διαγωνιζόμενων bartenders θέτοντας απλούς, αλλά απαιτητικούς κανονισμούς.

Οι υποψήφιοι αφού εκπαιδεύτηκαν στην ιστορία και παραγωγή του Gin από τους Γιώργο Φιλίππου (Diageo Reserve brands Manager) και Κωνσταντίνο Χειμώνα (Diageo Reserve Brands Ambassador), είχαν 12 μέρες να ετοιμάσουν μέχρι 2 συνταγές και να ολοκληρώσουν την ιδέα τους που θα εκπροσωπούσαν στον διαγωνισμό.

Ακολουθώντας τα παγκόσμια κριτήρια και απαιτήσεις του Worldclass ο διαγωνισμός χωρίστηκε σε 3 φάσεις με την πρώτη να ολοκληρώνεται την εβδομάδα 14-20 Μαΐου, τη δεύτερη 21-23 Μαΐου, με τον μεγάλο τελικό να παίρνει θέση στις 11/06.

Στην πρώτη φάση, τους διαγωνιζόμενους επισκέφτηκε ένας μυστικός επισκέπτης, ο οποίος τους βαθμολόγησε σε επίπεδο φιλοξενίας, γνώσεις προϊόντων και επαγγελματική συμπεριφορά. Ο μυστικός επισκέπτης δε φανερώθηκε σε κανένα bartender, κρατώντας τους περισσότερους σε αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Βάσει βαθμολογίας, οι κορυφαίοι 5 προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Στη δεύτερη φάση, τους 5 επισκέφτηκε ο παγκόσμιας κλάσης bartender και 2 φορές φιναλίστ του διαγωνισμού «World Class», Kevin Padnote, όπου πέρασε 20 λεπτά με τον κάθε ένα. Γεύτηκε τις δημιουργίες τους, ανέλυσε τη συμπεριφορά τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, και επέλεξε τους 3 φιναλίστ της τρίτης και τελικής φάσης.

 Κάπως έτσι έφτασε ο τελικός, με τους 3 φιναλίστ Jenny Budzinska (Silver star), Danielle Neophytou (γρανάζι) και Christos Michail, να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό μπροστά στον πιο απαιτητικό κριτή… τους δεκάδες πελάτες που θα σπεύσουν να δοκιμάσουν τις δημιουργίες τους τη Δευτέρα 11/06 σε ένα από τα καλυτέρα μπαρ στον κόσμο, πιο άλλο το Lost and Found.

Με κάθε παραγγελία cocktail θα παραδίδονται στους πελάτες tokens με ανάλογους βαθμούς, με τους οποίους θα καλούνται να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους bartender. Οι βαθμολογία των tokens θα προστεθεί στη συνολική τους βαθμολογία, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την πρώτη και δεύτερη φάση.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει στο Βερολίνο το WorldClass, διαγωνισμό παγκόσμιου κύρους για bartdenders, καθώς και το Berlin Bar Convert, ένα από τα μεγαλύτερα barshow στον κόσμο.

Το σερβίρισμα αναλαμβάνουν οι Jenny Budzinska (Silver star) με το κοκτειλ Amaranthine Gin & Tonic, Danielle Neophytou (γρανάζι) με τα κοκτειλς Meet me Halfway και το The Fox & the Grape και Christos Michail (Bolivar House) με το «Quina Quina», καθώς και η ομάδα του Lost + Found Drinkery.

 Facebook event: https://bit.ly/2Hwau3S 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ