Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η συνάντηση Ντόναλτ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, η απότομη στροφή του καιρού σε βροχές και συννεφιά και η πολυπληθής 8η Πορεία Ειρήνης.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Η προσοχή του πλανήτη στραμμένη στη Σιγκαπούρη 

Image result for trump kim meeting

Και είναι λογικό, αφού εκεί θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος Κορυφής του Προέδρου των ΗΠΑ και του Βορειοκορεάτη Ηγέτη, στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, ώρα Κύπρου. Ο τερματισμός του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και η έξοδος της χώρας από τη διεθνή απομόνωση θα βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής. Η Ουάσιγκτον ζητά την «πλήρη, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη» αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας. Η Πιονγκγιάνγκ τάχθηκε υπέρ της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, όμως, αυτή η πολύ αόριστη διατύπωση, αφήνει περιθώριο για διάφορες ερμηνείες. Η Σύνοδος αναμένεται να κοστίσει στη Σιγκαπούρη περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

 

Κλίμα τροπικό μου κλίμα 

Από βροχές σε καύσωνα και τούμπαλιν μας πηγαίνει προς το παρόν ο Ιούνης. Ενώ το σαββατοκύριακο βιώσαμε τις υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες, ο καιρός αυτή την εβδομάδα φαίνεται να αλλάζει άρδην σημειώνοντας βροχές και καταιγίδες. Για σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο τις απογευματινές ώρες αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Τοπικά στα προσήνεμα θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 28 στα δυτικά και βόρεια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Το ίδιο σκηνικό, αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη.

 

Χιλιάδες κόσμου έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης 

Με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπατριωτών μας και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, η 8η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης που οργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, αξιώνοντας την απομάκρυνσή τους από το νησί και την επικράτηση της Ειρήνης στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες έφτασαν με λεωφορεία από όλη την Κύπρο και συγκεντρώθηκαν στο δρόμο Κολοσσίου - Ακρωτηρίου, παρά το Φασούρι ενώ ακολούθως πορεύθηκαν για 4,5 χιλιόμετρα έξω από την είσοδο των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου, όπου ενέκριναν και επέδωσαν δυο ψηφίσματα, για το Κυπριακό και την κατάσταση στην περιοχή, σε εκπρόσωπο των Βάσεων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ