Με θέα τη θάλασσα της Πάφου ο «Γιος της Αμαζόνας»

Από το ψηλότερο σημείο της Λευκωσίας, ο Ιππόλυτος μεταφέρεται σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Πάφου.

 


Article featured image
Article featured image

Η παράσταση του Ανδρέα Αραούζου «Γιος της Αμαζόνας» θα παρουσιαστεί στην μινιμαλιστική εσωτερική πισίνα «Ouranos», στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου Annabelle. Με θέα τη θάλασσα και το αρχαίο κάστρο της Πάφου θα παρακολουθήσουμε τέσσερεις ηθοποιούς και έναν κιθαρίστα να μας παρουσιάζουν τον μύθο του Ιππόλυτου του Ευριπίδη, με μια σημερινή θεατρική συμπεριφορά και μια σύγχρονη επικοινωνιακή εικόνα.

Ο Ιππόλυτος (γιος της Αμαζόνας Ιππολύτης) είναι αθλητής και ταγμένος στην αγνότητα του σώματος και του πνεύματος, και ενάντια στον έρωτα και την πράξη του έρωτα. Η νεαρή και όμορφη γυναίκα του πατέρα του, Φαίδρα, είναι ερωτευμένη μαζί του. Για το απαγορευμένο του πόθου της, αλλά και την αντίδραση του Ιππόλυτου στο άκουσμα της «φήμης», αυτοκτονεί. Θα κατηγορήσει όμως, ψευδώς, τον νεαρό. Οργισμένος ο πατέρας του Ιππόλυτου και βασιλιάς της Αθήνας, Θησέας, επιθυμεί την εξορία, ακόμα και το θάνατο του γιου του. Οι δύο άντρες λογομαχούν, ο καθένας με τη δική του ηθική και πεποίθηση, δύναμη ή αδυναμία, λογική ή παραλογισμό, γνώση ή άγνοια. Η θεά του Έρωτα, Αφροδίτη, θα ξεκινήσει όλη αυτή την πλεκτάνη ενώ η θεά των βουνών και των δασών, Άρτεμις, θα δώσει τη λύση μεταξύ πατέρα και γιού, χωρίς βέβαια την αποφυγή των τραγικών συνεπειών…

Σε αυτή την διακριτικά λιτή διασκευή του Ανδρέα Αραούζου, η Στέλα Φυρογένη υποδύεται την Φαίδρα, ο Φώτης Αποστολίδης τον Θησέα και ο Δημήτρης Χειμώνας τον ομώνυμο τραγικό ήρωα. Το θεϊκό στοιχείο του μύθου ενσαρκώνει ο Φώτης Καράλης ενώ την πρωτότυπη σύνθεση υπογράφει, και προσφέρει ζωντανά με ηλεκτρική κιθάρα, ο Σταύρος Μακρής. Κίνηση και χορογραφία σχεδιάζει ο Φώτης Νικολάου και φωτισμούς ο Κώστας Χαραλάμπους.

 

Μία μόνο παράσταση στην Πάφο:

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, στις 8.00 μ.μ.

OURANOS, 3ος όροφος, Ξενοδοχείο Annabelle, Παφος

 

Εισιτήρια: €15 & €12

Κρατήσεις στο 26 885 000

 

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΘΟΚ | Nicosia Dental Polyclinic | Intercollege

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Φιλgood

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ