Εικόνες σοκ με τα «ζόμπι» από το Spice

Παρά την αρχική διάθεση ως εναλλακτική λύση στην κάνναβη, οι παρενέργειες του Spice αποδείχθηκε πως είναι απρόβλεπτες και πολύ χειρότερες από το αναμενόμενο.

 


Article featured image
Article featured image

Οι χρήστες έχουν παραισθήσεις, ιδρώνουν πολύ και τα άκρα τους δεν μπορούν να κινηθούν καθώς υπερθερμαίνονται. Η κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο.

Η κατάσταση «ζόμπι» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μπορεί να έχει διάρκεια έως και μισή ώρα.

Σοκ και ανησυχία από τις εικόνες ανθρώπων που έχουν καταρρεύσει από το ναρκωτικό.

Μια φωτογραφία που έγινε viral και δείχνει τρεις άνδρες που κατέρρευσαν σε ένα δρόμο μετά τη χρήση ναρκωτικού Spice ώθησε την αστυνομία να παροτρύνει το κοινό να λάβει θέση εναντίον των ναρκωτικών.

 

 

Η εικόνα είναι τραβηγμένη στο κέντρο της πόλης Bridgend, στην Ουαλία, κοντά στο σημείο όπου παίζει ένα παιδί.

Μια άλλη εικόνα, με έναν άλλο άντρα να έχει καταρρεύσει σε ένα παγκάκι, εμφανίστηκε λίγο αργότερα, εντείνοντας τις αντιδράσεις και αναθερμαίνοντας τη συζήτηση.

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας ανέφερε ότι τα ναρκωτικά είχαν «εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις» ενώ ο άνθρωπος που τράβηξε τις φωτογραφίες, δήλωσε ανώνυμα ότι ελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης.

 

 

Το Spice είναι μια παράνομη ψυχοδραστική ουσία, σχεδιασμένη να μιμείται την κάνναβη, αλλά μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις.   Κάποιοι χρήστες των social media περιγράφουν εξοργισμένοι την κατάσταση και λένε στην τοπική εφημερίδα walesonline.co.uk πως φοβούνται να κυκλοφορήσουν καθώς οι διακινητές έχουν κάνει κατάληψη στην περιοχή. Πολλοί καλούν τις Aρχές να λάβουν μέτρα και να εξαλείψουν αυτές τις εικόνες ενώ ζητούν να βοηθηθούν οι χρήστες.

Η αστυνομία έχει πει πως κάνει ότι μπορεί και πως σκοπεύει να εξετάσει πιο δραστικά μέτρα.

Η νέα αυτή περίπτωση καταγραφής προσθέτει στις αυξανόμενες ανησυχίες ότι η χρήση του ναρκωτικού στη Βρετανία μετατρέπεται σε επιδημία. Παρόμοιες φωτογραφίες από το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ, το Λονδίνο και το Κέιμπριτζ έχουν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν και έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Με μόλις £5, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν μια μικρή ποσότητα Spice. Για £10 επιπλέον, μπορούν να αγοράσουν μια «μπάλα» τόσο μεγάλη όσο ένα πορτοκάλι που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα.

 


Πηγή: lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ