5 πράγματα που επιβάλλεται να αλλάξεις για όσο διαρκεί το Μουντιάλ

Όσο κι αν προσπαθείς να προσαρμόσεις τα δικά σου θέλω στη-μετά-έναρξης-του-μουντιάλ-εποχή, αυτό είναι πέρα για πέρα δύσκολο. Άμα δεν θέλουν (ή έστω αδυνατούν) οι άλλοι να σε ακολουθήσουν, ότι κι αν κάνεις, όσο κι αν προσπαθείς να τους πείσεις -ή να τους λαδώσεις-, όλοι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην καταφέρεις να απολαύσεις την απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία όπως (ίσως) την έχεις φανταστεί.

 


Article featured image
Article featured image

Οπότε, για να τη βγάλεις καθαρή, ως τις 15 Ιουλίου οπότε και θα ακουστεί για τελευταία φορά το σφυρί του διαιτητή, θα πρέπει μάλλον να αλλάξεις τα πλάνα σου -και όχι μόνο αυτά.

Η διεπιστημονική ομάδα της CITY κάθισε εσπευσμένα σε meeting, έθεσε επί τάπητος όλα τα δεδομένα, και έφτιαξε τσακ-μπαμ το εγχειρίδιο του αγανακτισμένου ποδοσφαιρόφιλου ο οποίος… θέλει αλλά δεν μπορεί.

Να λοιπόν τι πρέπει να αλλάξεις…

 

SPONSORED CONTENT

 

Πάτα pause σε φιλίες

Τους φίλους τους διαλέγουμε, γι’ αυτό δεν τους παιδεύουμε, λέει το γνωστό άσμα της Χαρούλας. Προφανώς, όμως, η ίδια παρέλειψε να βάλει έναν διευκρινιστικό στίχο που να λέει ότι σε περίοδο μουντιάλ, μπορούμε αν θέλουμε να τους «βασανίσουμε» λιγάκι. Απλά τα πράγματα, αν η παρέα δεν είναι και πολύ του ποδοσφαίρου, θα πρέπει μάλλον να βρεις εποχιακούς φίλους και φίλους εξ ανάγκης. Δεν είπαμε να διαγράψεις τους κολλητούς σου επειδή ανάμεσα σε Neymar και Power of Love προτιμούν το δεύτερο, αλλά άμα δεν ακολουθούν αναγκαστικά θα πρέπει να βάλετε μια άνω τελεία στην αδερφική φιλία σας… Ένα pause ρε παιδί μου, και από μέσα Ιουλίου πάμε ξανά δυνατά, με play.

 

 

Μπες σε πρόγραμμα (ή βγες από αυτό)

Όχι κινητής, αλλά πρόγραμμα γενικότερα. Τα παιχνίδια πλέον ξεκινούν στις 17.00 και στις 21.00, κάτι που σημαίνει πως το τελευταίο meeting στη δουλειά πρέπει να ορίζεται τουλάχιστον δύο ώρες πριν το παιχνίδι των 17:00, συν ότι καμιά συνεύρεση (φιλική, οικογενειακή, γκομενική), που δεν αφορά ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκείνες τις ώρες (αιχμής). Για ένα μήνα, όλα περιστρέφονται γύρω από τη στρογγυλή θεά, μην τρελαίνεσαι! Α και για γάμους, βαφτίσεις, χωρισμοούς και πάρτι αποχαιρετισμού για σπουδές και στρατιωτικές θητείες, ούτε λόγος. Δεν ήξεραν; Δεν ρώταγαν;

 

 

Κάτσε καλά

Είναι σημαντικό ο καναπές που θα αγοράσεις (ναι, θα αγοράσεις καινούργιο καναπέ) να είναι αναπαυτικός, να είναι μακρύς για να σας χωρεί όλους και κυρίως να μη λερώνεται εύκολα. Δεν λέμε κιόλας πως πρέπει να πάρεις καναπέ αδιάβροχο, από νάιλον, αλλά θα ‘ταν εντελώς άκυρο αν επέλεγες λευκό ή έστω ανοικτόχρωμο ύφασμα. Στην καλύτερη περίπτωση, ένα ανθρακί χρώμα, σαν το κάρβουνο, είναι ό,τι πρέπει. Απορροφάει ότι στάξει και δεν αφήνει καν σημάδι. Όσο για το χαλί, αφαίρεσέ το ή άλλαξέ το (σε ανθρακί χρώμα επίσης)!

 

 

Σε βλέπω στο ποτήρι μου

Ποδόσφαιρο χωρίς μπύρα είναι το ίδιο με το να πίνεις φραπέ χωρίς πάγο ή να τρως παγωτό που έχει λιώσει. Αφού θα στοκάρεις που θα στοκάρεις το ψυγείο με μπύρες, φρόντισε να τις απολαύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προμηθευόμενος τα κατάλληλα ποτήρια. Ξεφορτώσου για λίγο τα «6 ποτήρια 2 ευρώ» που πήρες απ’ το πανηγύρι, και βρες ειδικά ποτήρια για μπύρα, βολικά, που να κρατάνε θερμοκρασία, ποτήρια για κάθε είδος μπύρας. Κάνε κι εσύ επιτέλους μια επένδυση ζωής!

 

 

Και πιες και πιες

Δεν είπαμε να πέσεις στον αλκοολισμό, αλλά αυτά τα δύο δεκαπενθήμερα είναι σίγουρα η αφορμή που έψαχνες για να κάνεις επιτέλους κατάληψη στο ψυγείο. Να το δεις να πρασινίζει, όχι από το κακό του, αλλά από τις μπύρες. Γέμισέ το με πολλές 6άδες, 12άδες, 24άδες ή άλλες -άδες και κάνε τα κουμάντα σου! Με μέτρο και πάντα με υπευθυνότητα, αυτό δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε. Και φυσικά, αν θα οδηγήσεις, δώσε από πριν τα κλειδιά στον κολλητό ή την κολλητή σου. Cheers!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ