Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αφήσει ελεύθερους και τους υπόλοιπους 4 από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, η φονική έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκο στη Γουατεμάλα και η νέα αποκάλυψη ότι το Facebook επέτρεψε σε Apple, Μicrosoft και δεκάδες εταιρίες την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών και φίλων τους.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη 5 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Η Ελλάδα άφησε ελεύθερους όλους τους Τούρκους στρατιωτικούς και η Τουρκία απειλεί

Image result for ελλάδα τούρκοι στρατιωτικοί

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποφυλακίσει και του υπόλοιπους 4 στρατιωτικούς από την Τουρκία, αφού έληξε το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης, προκάλεσε οργή και αντιδράσεις στην Άγκυρα, η οποία επιτέθηκε και απείλησε απερίφραστα την Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ,  ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα υποθάλπει τους πραξικοπηματίες, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες, που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ελληνικό κράτος τούς παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ευθεία απειλή για επιχείρηση απαγωγής των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, «Είναι δικό μας καθήκον και θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπεκίρ Μποζντάγ.



 

Η δολοφονική έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκο στη Γουατεμάλα

Related image

Μπορεί στην Κύπρο το #Fuego να μας ανέβασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο στη Γουατεμάλα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο θετικά. Η καυτή λάβα από την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκο στη Γουατεμάλα χθες, Δευτέρα 4 Ιουνίου, σκότωσε 65 άτομα, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Τα περισσότερα θύματα παγιδεύτηκαν από τη λάβα, που κατέβαινε με μεγάλη ταχύτητα από το ηφαίστειο, ενώ μόλις 13 από τους νεκρούς έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής. Από την καταστροφή αυτή έχουν επηρεαστεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, περίπου 2 εκατομμύρια κάτοικοι. Η έκρηξη διήρκησε περισσότερες από 16 ώρες, αλλά είναι πιθανή μια νέα ενεργοποίηση προειδοποίησε το Εθνικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας, συστήνοντας να ληφθούν αυστηρά προληπτικά μέτρα στην περιοχή.

 

 

Δεν σταματά η κατρακύλα για το Facebook

Μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica, μία καινούργια αποκάλυψη της New York Times, έρχεται για να επιβαρύνει επιπλέον το μαύρο σύννεφο που έχει καλύψει την εταιρεία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της NYT, την εποχή που το Facebook προσπαθούσε να γίνει το κυρίαρχο social media στον κόσμο, προχώρησε σε συμφωνίες που επέτρεψαν σε πολλές εταιρίες να έχουν πρόσβαση στην τεράστια βάση προσωπικών πληροφοριών των χρηστών του.

Το Facebook συνεργάστηκε με τουλάχιστον 60 κατασκευαστές συσκευών όπως η Apple, η Amazon, η BlackBerry, η Microsoft και η Samsung. Οι συμφωνίες συνάφθηκαν την τελευταία δεκαετία, ξεκινώντας από την ευρεία διάθεση των εφαρμογών Facebook σε smartphones. Το Facebook επέτρεψε στις εταιρείες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των φίλων των χρηστών χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους, ακόμη και αφού δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μοιράζονται πλέον τέτοιες πληροφορίες με ξένους. Κάποιοι κατασκευαστές συσκευών θα μπορούσαν να ανακτήσουν προσωπικές πληροφορίες ακόμη και από φίλους των χρηστών που πίστευαν ότι είχαν εμποδίσει την κοινή χρήση τους, σύμφωνα με το άρθρο των The New York Times.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ