Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η υπόθεση της αλλοδαπής που συνελήφθη για την κλοπή τροφίμων από οικία, τα πρώτα στοιχεία των δημοσκοπήσεων για τις τουρκικές εκλογές από τις κάλπες του εξωτερικού και τα στοιχεία της ευρωπαϊκής έκθεσης σε σχέση με την κατάσταση των ναρκωτικών στην Κύπρο

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Για ένα χαμ και λίγα μακαρόνια ή μήπως όχι;

Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η αλλοδαπή που συνελήφθη από την αστυνομία χθες, έπειτα από καταγγελία πολίτη ότι η 29 από το Μαρόκο είχε παραβιάσει το σπίτι του και έκλεψε από το ψυγείο μία συσκευασία χαμ και ένα τάπερ μακαρόνια. Από την πρώτη κιόλας στιγμή η κοινή γνώμη διαμόρφωσε άποψη και κρίση, χωρίς καν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης κρίνοντας και κατακρίνοντας. Ωστόσο, τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στην πορεία φανέρωναν διαφορετικό σκηνικό από το πρώτο, με την αλλοδαπή να φέρεται να εμπλεκόταν και σε άλλες διαρρήξεις. Παρόλα αυτά, η 29χρονη αφέθηκε ελεύθερη το βράδυ της ίδιας ημέρας χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς.

 

Οι Τούρκοι του εξωτερικού ψηφίζουν Ερτογάν

Image result for erdogan vote abroad

Αυτό τουλάχιστον φανερώνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις/exit polls των γερμανικών Μέσων μετά το άνοιγμα των καλπών στις χώρες του εξωτερικού για να εκλέξουν νέο πρόεδρο και νέα βουλή. Σχεδόν τρία εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας που ζουν εκτός τουρκικών συνόρων έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν, ενώ βάσει των πρώτων δημοσκοπήσεων πάνω από το 60% στη Γερμανία φαίνεται να στηρίζει τον Ερντογάν Πάνω από το 60% στη Γερμανία ψηφίζει Ερντογάν, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. Ως τις 19 Ιουνίου σχεδόν 3 εκατομμύρια πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των εκάστοτε προξενείων έχουν το δικαίωμα να εκλέξουν το νέο πρόεδρο και τη νέα βουλή ενώ οι κάλπες θα ανοίξουν μετά το κλείσιμο των καλπών στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου.



 

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα ευρωπαϊκής έρευνας σε σχέση με τη χρήση ναρκωτικών στην Κύπρο

Η ευρωπαϊκή έκθεση που παρουσιάστηκε χθες, Πέμπτη 7 Ιουνίου, και αφορούσε τη χρήση ναρκωτικών στην Κύπρο κατά το 2016, κατέγραψε 15 θανάτους από χρήση ναρκωτικών με τους 6 να σχετίζονται στην υπερβολική δόση. Πρώτη ουσία κατάχρησης στην Κύπρο το 2016, για την οποία οι χρήστες αιτήθηκαν θεραπείας, ήταν η κάνναβη με ποσοστό 58% και ακολουθούσε η ηρωίνη με 16% και η κοκαΐνη με 13%.

Ταυτόχρονα, η χρήση κάνναβης στο γενικό πληθυσμό εκτιμάται στο 4,3% ενώ ακολουθούν άλλες ουσίες, όπως κοκαΐνη με 0,4% και MDMAμε 0,3%.  Τα στοιχεία για το 2016 – που είναι τα πιο πρόσφατα – εμπεριέχονται στην Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2018 του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και της Τοξικομανίας (EMCDDA), τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, στη Λευκωσία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ