Η Ιαπωνία στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων μετρά νεκρούς

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη 10 Ιουλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Απεγκλωβίστηκαν 8 παραμένουν ακόμη 5 άτομα στο σπήλαιο

Με την ομάδα διάσωσης να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διασώσει και τα 13 άτομα που εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται εγκλωβισμένα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στη Ταϊλάνδη, φαίνεται πως η επιχείρηση στέφεται με επιτυχία, αφού ήδη 8 παιδιά έχουν βγει από το σπήλαιο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ παραμένουν ακόμη 5.

 

Image result for thailand cave rescue



Η υγεία των 5 είναι «ακόμη καλή» δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, ενώ είναι θέμα χρόνου είναι οι διασώστες να προχωρήσουν και στην τρίτη επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Για συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις στο sigmalive.com.

 

 

Η Ιαπωνία βιώνει μία από τις μεγαλύτερες καιρικές καταστροφές των τελευταίων 30 ετών 

Image result for japan floods

Στην Ιαπωνία ο προσωρινός απολογισμός των καταστροφών, που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αυξήθηκε στους 141 νεκρούς, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τουλάχιστον ακόμη δέκα άνθρωποι θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι, με 75.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες και ακτοφρουροί δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν και να διασώσουν τους πληγέντες.

Πρόκειται για τις χειρότερες καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.

 

 



5.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους σκοτώνουν σπάνιες σφήκες στη Γερμανία

Με τσουχτερό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ κινδυνεύουν όσοι Γερμανοί επιχειρούν να σκοτώσουν σφήκες που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από αυτές. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle το πρόστιμο μπορεί να «εκτοξευτεί» ακόμα και στα 65.000 ευρώ στην περίπτωση που κάποιος σκοτώσει σφήκα του ιδιαιτέρως σπάνιου είδους Bembix Rostrata.

Image result for germany bees

Οι ειδικοί πάντως συμβουλεύουν τους Γερμανούς να διατηρούν την ψυχραιμία τους, καθώς τα έντομα αυτά δεν γίνονται επιθετικά προς τους ανθρώπους, αν δεν νιώσουν ότι απειλούνται από αυτούς.   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ