Και οι 13 βρίσκονται πλέον εκτός σπηλιάς

Εικόνες από όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, έως και την ολοκλήρωση της συγκλονιστικής επιχείρησης διάσωσης.

 


Αν και δεν χρησιμοποιούμε συχνά το χαρακτηρισμό θαύμα, αφού είναι μία έννοια ουδέτερη και αόριστη, εντούτοις η περίπτωση των 12 παιδιών, του προπονητή τους και της διασωστικής ομάδας, μόνο ως ανθρώπινο θαύμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Οι μεν άντεξαν και υπέμειναν καρτερικά για περίπου 2 εβδομάδες, χωρίς καν τα απαραίτητα, επιβιώνοντας σε άθλιες συνθήκες, και οι δε για αρκετές ημέρες με αποκορύφωμα την τριήμερη επιχείρηση διάσωσης προσπαθούσαν να βρουν τρόπο για να ξαναφέρουν τους 13 στην επιφάνεια της γης, σώους. Και τα κατάφεραν!

Μόλις πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι και οι 13 βρίσκονται εκτός σπηλιάς και πλέον νοσηλεύονται και περιθάλπονται από εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό ενώ για προληπτικούς λόγους είναι σε απομόνωση για μερικά 24ωρα.

Υπενθυμίζεται ότι, η επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης των δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους στο ποδόσφαιρο, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί εδώ και 16 ημέρες σε πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων στην Ταϊλάνδη, άρχισε την Κυριακή (8/7) στις 06:00 ώρα Κύπρου, έπειτα από ημέρες αναβολών εξαιτίας των πολύ μεγάλων κινδύνων.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα κυκλοφορούν στα social media, λίγο μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης, με τους εξαντλημένους διασώστες αλλά και όλα όσα διαδραματίστηκαν στο σημείο παραλαβής των εγκλωβισμένων.

 

 

 

 


Σχετικα

Αυτό συμβαίνει όταν 4 μαμάδες αποφασίζουν να γυρίσουν πορνό

Οι 6 πολυβραβευμένες ταινίες που θα δούμε φέτος στο τμήμα VIEWFINDER

Παφίτης καλλιτέχνης μας καλεί να φωτογραφίσουμε τις πόρτες και τα κατώφλια που μας καθόρισαν

Οι Κύπριοι φέτος είναι πιο ευτυχισμένοι από πέρσι και λιγότερο ευτυχισμένοι από του χρόνου

Έρχεται Κύπρο η ελληνική μπάντα που πέτυχε πραγματική διεθνή καριέρα

Μοναδικές εικόνες από το φράγμα του Κούρη. Για μισό λεπτό όμως...