Το ξανθό γένος δεν ήθελε να μας σώσει, να μας κατασκοπεύσει ήθελε

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Η Ελλάδα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα με την κατηγορία της κατασκοπίας 

Κι εκεί που για χρόνια περίμενες το ξανθό γένος να έρθει να μας σώσει από τους αδίστακτους Ευρωπαίους, ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι οι μέχρι πρότινος φίλοι και σύμμαχοι ήταν φίδια στον κόρφο σου. Εξ ου και η Ελλάδα απέλασε ήδη 4 Ρώσους διπλωμάτες που βρίσκονταν στη χώρα με την κατηγορία της κατασκοπίας και της παρέμβασης στην πολιτική και θρησκευτική ζωή της χώρας. Ως αντίποινα τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να απελάσει 2 Έλληνες διπλωμάτες και η Ρωσία, και δεν αποκλείεται να απαγορεύσει είσοδο σε άλλους δύο. Ωστόσο το Κρεμλίνο κρατά χαμηλό προφίλ, και δεν επιχειρεί με δηλώσεις να ανεβάσει την ένταση και αυτό, στο διπλωματικό πεδίο, λέει πολλά.

Kάθε ανάμειξη από άλλες χώρες είναι απαράδεκτη, ήταν το σχόλιο του Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν ρωτήθηκε για ρωσικό δάκτυλο. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τους Ρώσους διπλωμάτες που μπήκαν στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών, να έχουν διαδραματίσει παρασκηνιακό ρόλο, με στόχο να μην περάσει  το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Επιβεβαίωση, πως η Ρωσία διαδραματίζει σκοτεινό ρόλο που περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες και δωροδοκίες, με απώτερο σκοπό να ναυαγήσει η συμφωνία, προκειμένου να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, συνιστά και η σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, με την οποία υποστηρίζει πως το ΝΑΤΟ εντάσσει με το ζόρι τα Σκόπια.

 

 

Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί –Όλοι εναντίον Χαμπιαούρη

Αν μέσα σε λίγους μήνες στο τιμόνι ενός Υπουργείου πετυχαίνεις να έχεις απέναντί σου όλους όσοι θα έπρεπε να σε στηρίζουν και να προωθούν το έργο σου, τότε, πρέπει να κρύβεις κάποιο μεγάλο ταλέντο. Δεν ξέρουμε εάν συνέβη κάτι παρόμοιο με άλλον υπουργό Υγείας, ωστόσο αυτό που πέτυχε ο κ. Χαμπιαούρης είναι εντυπωσιακό, ειδικά με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι σχεδόν από την αρχή βρίσκονται σε πόλεμο μαζί του.  

Με τον πόλεμο μεταξύ των να μαίνεται, οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί στις 09.45 αναμένεται να βρεθούν έξω από το Υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν. Η πορεία θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΠΟΕΔ. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κάλεσαν όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά το «παρών», τονίζοντας ότι έτσι θα θωρακίσουν, τόσο το δημόσιο σχολείο, όσο και την αξιοπρέπειά τους.

Χθες το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης απέστειλε πρόσκληση για διαβούλευση στις 24 Ιουλίου, με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ να κάνει λόγο για διάλογο-κοροϊδία.

 





Αντί για ποδόσφαιρο έκαναν βουτιές οι παίκτες του Απόλλωνα

Όπως διαβάζουμε στο Sportime.com, πισίνα έγινε ο αγωνιστικός χώρος του Άλτιους όπου προσπάθησε να διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα σε Στούμπρας και Απόλλωνα στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού γύρου του Europa League. Η ορμητική βροχή δεν άφηνε άλλα περιθώρια από τη διακοπή του αγώνα, αφού το γήπεδο είχε καταστεί επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές και ακατάλληλο για τη συνέχιση του αγώνα. Τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε λίγο αργότερα, με τον Απόλλωνα να χάνει 1-0 από την Στούμπας. Ο επαναληπτικός θα γίνει στο ΓΣΠ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ