Στη Λεμεσό γίνονται (ωραία) πράγματα

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να προβάλουμε κυρίως τα κακώς κείμενα της πόλης, ωστόσο γίνονται και ωραία πράγματα που αξίζουν της προσοχής μας.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που απέστειλε στα Μέσα ο Δήμος Λεμεσού, μέσα από την οποία μας ενημερώνει ότι στις 23 Ιουλίου θα παρουσιαστεί επίσημα η νέα ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, στην Ακτή Ολυμπίων έναντι του πολυκαταστήματος Debenhams Olympia.

Εκτός, όμως, από τη νέα ράμπα η Δήμος Λεμεσού θα προβεί και σε αναβάθμιση της ελεγχόμενης με φώτα διάβασης πεζών, στην οποία έχει τοποθετηθεί ειδικός μηχανισμός για χρήση από τους τυφλούς.

Επίσης, ο Δήμος έχει προχωρήσει στη βελτίωση της ράμπας πρόσβασης προς την παραλία και στην τοποθέτηση ειδικού τάπητα που κατευθύνεται προς τη θάλασσα και προορίζεται για χρήση από ειδικά αμαξίδια.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, έχει προμηθευτεί με ειδικό αμφίβιο αμαξίδιο το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θάλασσα. Σημειώνεται ότι πολύ σύντομα θα παραδοθεί και δεύτερο παρόμοιο αμαξίδιο ενώ υπάρχει και πρόθεση για προμήθεια και τρίτου.

Η όλη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου CIVITAS DESTINATIONS, στο οποί συμμετέχει ο Δήμος Λεμεσού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ