Το «Οικόπολις» είναι το πρώτο αντιεμπορευματικό φεστιβάλ στην Κύπρο

Από τη Λεμεσό, τη Λευκωσία μέχρι και την Κερύνεια.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρώτο φεστιβάλ Οικοπόλις θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Ιουλίου με στόχο την ανάδειξη, αμφισβήτηση και επαναδιαπραγμάτευση των κοινωνικών εντάσεων της καθημερινότητας μέσα στους δρόμους, στις πλατείες και τα παγκάκια των πόλεων, είτε μιλάμε για την Λευκωσία, την Λεμεσό, ή την Κερύνεια.

Το Οικοπόλις είναι ένα τριήμερο αντιεμπορευματικό φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του παλιού Δημαρχείου / Δημοτική Αγορά στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και οι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίγουν στις 7.00 μ.μ. και τις 3 μέρες.

Η πρώτη μέρα (25 Ιουλίου) έχει στόχο να θέσει το θεωρητικό υπόβαθρο του φεστιβάλ χρησιμοποιώντας παραδείγματα επαναδιεκδίκησης των κοινών αγαθών, την δημιουργία εναλλακτικών αυτόνομων δομών αλλά και τα όρια τέτοιων προσπαθειών με παρουσιάσεις από τον Λεωνίδα Οικονομάκη, την Τζιωρτζίνα Χρίστου, την Εύη Τσελίκα και την Μαρία Χατζημιχαήλ.

Η δεύτερη μέρα (26 Ιουλίου) έχει στόχο να φέρει κοντά διάφορες πρωτοβουλίες πολιτών από όλη την Κύπρο οι στόχοι των οποίων έχουν να κάνουν με την πιο γενική θεματική του φεστιβάλ, οι οποίες δηλαδή αγωνίζονται για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους, το δικαίωμα στην στέγαση κλπ.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το Ecopolis_live, μια δωρεάν συναυλία hip hop και reggae στην πλατεία της παλιάς αγοράς με τους: Social Waste από το Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίοι θα παίξουν για πρώτη φορά στην Κύπρο, και οι οποίοι στις ζωντανές τους εμφανίσεις συνδυάζουν τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του χιπ χοπ με τους παραδοσιακούς ήχους και τα όργανα της Μεσογείου; 

Τον Κύπριο ράππερ Julio από τη Λεμεσό ο οποίος γράφει τους στίχους του αποκλειστικά στην κυπριακή διάλεκτο, κάτι που τον ξεχώρισε στη μουσική σκηνή του τόπου. Ο στίχος του είναι ευθύς και καυστικός, συνήθως κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου ή προκύπτει μέσα από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες. Μαζί του θα είναι και ο Dj Andreas Alex aka Ice; και τους,

Bunfyah, μια reggae μπάντα από την Αμμόχωστο η οποία παίζει ένα μίγμα roots reggae και dub μουσικής. Από το 2015 που πρωτοεμφανίστηκαν, έπαιξαν σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Κύπρο.

 



Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ