Τα κορίτσια που είδε στην τηλεόραση δεν ήταν τα δικά του –Amber Alert για τα δίδυμα

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Δεν ήταν οι δίδυμες κόρες του τα παιδιά που είδε στην τηλεόραση

 Amber Alert για τα δίδυμα κορίτσια

Εξακολουθούν να αγνοούνται οι 9χρονες δίδυμες αδελφές Φιλιπποπούλου, οι οποίες παραθέριζαν με τον παππού και τη γιαγιά τους στο Μάτι, και μετά το ξέσπασμα των πυρκαγιών δεν έχουν ακόμη βρεθεί τα ίχνη τους. Όπως είχε δημοσιευθεί τις προηγούμενες ημέρες, ο Γιάννης Φιλιπόππουλος, πατέρας των αγνοούμενων κοριτσιών, αναγνώρισε τα παιδιά του σε πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, την ώρα που βρίσκονταν σε ένα από τα πρώτα πλωτά μέσα που παρέλαβαν διασωθέντες. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο άνθρωπος που φαινόταν στα πλάνα να τις συνοδεύει, διέψευσε πως ήταν οι αδερφές Φιλιπποπούλου, επιβεβαιώνοντας πως ήταν τα δικά του παιδιά.

Η αστυνομία εντόπισε τον άντρα που ήταν μέσα στο σκάφος μαζί με τα κορίτσια, από τον οποίο πήρε κατάθεση, όπου και επιβεβαιώθηκε ότι λέει την αλήθεια. Αμέσως, εκδόθηκε Amber Alert για τις εννιάχρονες δίδυμες που εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ η ιστορία τους να έχει δημοσιευτεί και στη New York Times.





 

Άρχισαν οι πρώτες ταυτοποιήσεις σωρών –στις 62 ανέρχεται ο αριθμός

Με τις έρευνες της Πυροσβεστικής στα καμένα σπίτια να συνεχίζονται, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Οι ταυτοποιήσεις διενεργούνται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το εργαστήριο DNA της ΕΛΑΣ. Όπως επιβεβαιώνει η ΕΛΑΣ, ήδη έχουν γίνει περισσότερες από δέκα ταυτοποιήσεις θυμάτων. 

Στη συνέχεια και αφότου τα αποτελέσματα έχουν διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Εγκλημάτων και Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενημερώνονται οι οικογένειες. Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε την κατάσταση με τα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, κάνοντας λόγο για «μαζική καταστροφή». Όπως είπε, τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους είτε από τις φλόγες είτε από πνιγμό στη θάλασσα. «Έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής έρευνας. Οι σοροί είναι γύρω στις 62. Πιστεύουμε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε τελειώσει» επισήμανε ο κ. Καρακούκης, διευκρινίζοντας πως η διαδικασία γίνεται με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια και προχωρούν οι διαδικασίες.

 



 

Στους 81 οι νεκροί –Επιβεβαιώνει η πυροσβεστική υπηρεσία

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από τις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής, με τον αριθμό πλέον να έχει αγγίξει τους 81. Το δραματικό απολογισμό επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, αναφέροντας παράλληλα πως ένας 84χρονος εγκαυματίας, που νοσηλευόταν στο Θριάσιο, κατέληξε χθες το μεσημέρι.

Υπενθύμισε δε, ότι απαγορεύεται η πτήση drones σε περιοχή 10χλμ από το κέντρο της περιοχής και πως η παραβίαση αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις και επισύρει αυστηρές ποινές.

 

Με πληροφορίες από CNN GREECE


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ