Οι Παπιγιόν είναι πολύ cool τελικά [όσο μια μπύρα τσακρίν]

Τα μόνα που χρειάστηκαν ήταν ένα αντίσκηνο, μερικές ψάθες, ένα ροζ φλαμίνγκο και αρκετές παγωμένες μπίρες για να στήσουμε την πιο cool συνέντευξη by the beach.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Θεοδώρα Ιακώβου 

 

Όταν συζητούσαμε με τους Παπιγιόν – Άγγελο Αυγουστή, Κωνσταντίνο Κυριάκου, Χρίστο Χόπλαρο, Στέλιο Γερασίμου και Πέτρο Κκάλλη–το concept της συνέντευξης που είχαμε προγραμματίσει πέρασαν από το μυαλό μας διάφορα περίεργα. Από ακροβατικά και extravagant φωτογραφίσεις, μέχρι ένα εναλλακτικό Q&A με ερωτήσεις που δεν θα είχαν καμία σχέση με τη μουσική και τη δουλειά τους.

«Γιατί δεν κάνουμε ένα beach party που αντί να μιλάμε θα τραγουδάμε;», είπε κάποιος καθώς το συζητούσαμε. Αυτό ήταν, δεν το συζητήσαμε περισσότερο. Βρήκαμε το location, τα props, τις απαραίτητες ΑΛΦΑ μπύρες και μια Παρασκευή απόγευμα βάλαμε τα μαγιό μας και βρεθήκαμε στην παραλία του ΚΟΤ στην Ορόκλινη για να κάνουμε το γύρισμα.

Και οι τύποι έκαναν πανικό άμα τη εμφανίσει, καθώς όταν οι λουόμενοι τους πήραν χαμπάρι, άρχισαν να μαζεύονται γύρω τους, να χειροκροτούν, να βγάζουν φωτογραφίες, να τραγουδάνε το νέο τους κομμάτι «Η ΆΛΦΑ μας πλευρά» στήνοντας από το πουθενά μια μίνι παραλιακή συναυλία. 

 



Και αφού τραγουδήσαμε, παίξαμε μπάλα, είπαμε και χρόνια πολλά στον μικρό Αντρέα (ένα από τα παιδάκια που ήταν στην παραλία) μετά μουσικής, σκεφτήκαμε να κάνουμε και μια κουβέντα στο χαλαρό, πάνω στην άμμο, παρέα με παγωμένες μπύρες. Κάπως έτσι, άλλωστε, δεν προκύπτουν και οι καλύτερες συζητήσεις;

 

Γιατί ΠΑΠΙΓΙΟΝ και όχι Γραβάτα ή ποσέτ;

Το όνομα «Παπιγιόν» προέκυψε γιατί θέλαμε να βρούμε κάτι το οποίο να φανερώνει σοβαρότητα ενώ παράλληλα να υπονοεί και την τρέλα που μας διακατέχει σαν συγκρότημα. Το παπιγιόν σαν αξεσουάρ υποδηλώνει έναν εναλλακτικό τρόπο επίσημου ενδύματος, αυτό δηλαδή που θέλαμε να δείξουμε με το μουσικό ύφος του συγκροτήματος.

 

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πιο αυθόρμητος και βγάζει όλη του την τρέλα πάνω στη σκηνή; Και ποιος ο πιο συνεσταλμένος;

Συνήθως στη σκηνή όλοι έχουμε μια δόση αυθορμητισμού και αυτό οφείλεται στο ωραίο κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας.





 

Βασικό χαρακτηριστικό μιας αντροπαρέας είναι τα συνεχή πειράγματα. Ποιος το κάνει αυτό περισσότερο και ποιος δέχεται τα πιο πολλά πειράγματα από εσάς; Μπορείτε να μας πείτε ένα συχνό θέμα που πειράζετε ο ένας τον άλλον;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο γίνονται πειράγματα.  Αναλόγως της περίπτωσης, κάνουμε φυσικά. Ένα παράδειγμα είναι το γεγονός ότι ο Πέτρος (drummer) συνήθως χρειάζεται τη μισή σκηνή για να παίξει

 

Πώς επιλέγετε τα κομμάτια που θα πείτε στα live σας; Ανάλογα με το τι σας αρέσει ως άκουσμα ή παίζει ρόλο το πόσο δημοφιλές είναι στον κόσμο;

Σε γενικές γραμμές προσπαθούμε να κρατάμε μια ισορροπία σχετικά με το πρόγραμμα μας αν και συνήθως τα τραγούδια που μας αρέσουν και επιλέγουμε να παίζουμε είναι και δημοφιλή για τον κόσμο

 

Σας ενοχλεί όταν ο κόσμος στα live σας, κάνει παραγγελίες τραγούδια;

Καθόλου. Αρκετές φορές τραγούδι που μας ζητήθηκε εντάχθηκε στο πρόγραμμα μας.

 

Ποιο ήταν το πιο αστείο περιστατικό που σας συνέβη ενόσω ήσασταν πάνω στη σκηνή;

Πριν ένα χρόνο περίπου, καθώς παίζαμε και τραγουδούσε ο Κωνσταντίνος ξαφνικά άνοιξε μια τρύπα στη σκηνή και τον «κατάπιε»! Έσπασαν τα ξύλα και ο Κωνσταντίνος έπεσε κυριολεκτικά μέσα στη σκηνή. Ευτυχώς το ύψος ήταν μικρό και κανείς δεν τραυματίστηκε. Το πιο αστείο από αυτό το περιστατικό είναι ότι όταν στο τέλος του live το «θύμα» προσπάθησε να εξηγήσει πώς συνέβη κάνοντας αναπαράσταση σε άλλο σημείο της σκηνής, άνοιξε μια δεύτερη τρύπα! Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται!

 





 

Με τα ΑΛΦΑ Music Tours, ταξιδεύετε όλη την Κύπρο. Σε ποια πόλη το κοινό είναι πιο θερμό, και βγάζει περισσότερη ενέργεια;

Τα ΑΛΦΑ Music Tours είναι μια πρωτοβουλία της μπύρας ΑΛΦΑ, που σκοπό έχουν να μας φέρουν πιο κοντά στους δικούς μας ανθρώπους μέσα από αυθεντικές στιγμές διασκέδασης με ζωντανή μουσική. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα πραγματοποιήσουμε συνολικά 21 live εμφανίσεις στα πιο hot-spots της Κύπρου παρέα με την μπύρα ΑΛΦΑ. Έχουμε κάνει ήδη 16 εμφανίσεις. Κάθε live είναι για εμάς ξεχωριστό, επομένως αναπροσαρμόζουμε το πρόγραμμα και τα τραγούδια μας, έτσι ώστε κάθε φορά να ανταποκρίνεται στα γούστα και φυσικά στο στυλ του κάθε χώρου.

 

Έτυχε κάποιο αστείο/ατυχές περιστατικό ενόσω ταξιδεύατε από τη μία πόλη στην άλλη για κάποιο live; Πώς το αντιμετωπίσατε;

Ενώ είμασταν στο δρόμο προς τη Λεμεσό για ένα προγραμματισμένο live μας σε γνωστό μπαράκι, κάναμε μια στάση. Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο για να συνεχίσουμε την πορεία μας, συνειδητοποιήσαμε ότι το αυτοκίνητο δεν ξεκινούσε λόγω μπαταρίας. Το πρώτο πράγμα που δοκιμάσαμε να κάνουμε ήταν βεβαίως να προσπαθήσουμε να το ξεκινήσουμε  μόνοι μας… ΠΟΛΥ κακή ιδέα! Αυτό που ακολούθησε, ήταν βγαλμένο από αμερικάνικη κωμωδία. Στην αρχή πήραμε τηλέφωνο έναν μηχανικό ο οποίος δεν κατάφερε να μας βρει – κατ’ ακρίβεια νομίζω ακόμη μας ψάχνει. Στη συνέχεια, πήραμε τηλέφωνο γνωστούς και φίλους για να έρθουν να μας πάρουν αλλά αντ’ αυτού, προτίμησαν να έρθουν επί τόπου για να ελέγξουν το… πρόβλημα! Λες και αν ήμασταν περισσότεροι, το αυτοκίνητο θα φοβόταν και θα ξεκινούσε από μόνο του. Και αυτό δεν ήταν το χειρότερο, αφού στη βιασύνη τους να το παίξουν μηχανικοί, κλείδωσαν τα δικά τους κλειδιά μέσα στο αυτοκίνητό τους.  







 

Πώς είναι να κάνεις tour στην Κύπρο με μία ΆΛΦΑ μπίρα;

Είμαστε on tour σε ολόκληρη την Κύπρο από τις αρχές Μαΐου και η διαδρομή είναι πραγματικά απίστευτη. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την όλη εμπειρία και κάθε φορά παίρνουμε ενέργεια από την απίστευτη ανταπόκριση του κόσμου και ανυπομονούμε για το επόμενο μας live. Είναι η πιο παρεΐστικη μουσική περιοδεία! Και όσο υπάρχουν αποθέματα... μπύρας ΑΛΦΑ, θα μπορούσαμε να το κάνουμε επ’ άπειρον.

 

Το νέο σας κομμάτι ονομάζεται «Η ΆΛΦΑ μας πλευρά». Ποια είναι η δική σας ΆΛΦΑ πλευρά; 

Η ΑΛΦΑ πλευρά μας είναι η πιο αληθινή και αυθεντική εκδοχή του εαυτού μας, αφού αρκετές φορές λόγω των γρήγορων ρυθμών και των υποχρεώσεων της σύγχρονης κοινωνίας ξεχνάμε τι πραγματικά έχει σημασία και θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα. Είναι τα όμορφα και θετικά συναισθήματα που νιώθει ο ένας για τον άλλο και θέλουμε να τα μεταδίδουμε και στο κοινό σε κάθε ζωντανή μας εμφάνιση. Ακριβώς όπως λέμε και στο τραγούδι «είναι οι φίλοι, οι στιγμές κι η χαρά».

Να αναφέρουμε ότι το τραγούδι αυτό γράφτηκε αποκλειστικά για την μπύρα ΑΛΦΑ και αναφέρεται στους φίλους, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα σου και σε κρατάνε όρθιο ειδικά όταν αντιμετωπίζεις μια δύσκολη στιγμή.

 

 

Αν θες να βρεθείς σε κάποιο από τα ΑΛΦΑ MUSIC TOURS ρίξε μια ματιά πιο κάτω: 



Κυριακή 29 Ιουλίου: Malt House, Πρωταράς στις 22:30 

Πέμτπη 2 Αυγούστου: Patio Cocktail Bar, Λευκωσία στις 21:30

Σάββατο 4 Αυγούστου: Αιγιαλός, Πρωταράς στις 18:00

Τρίτη 14 Αυγούστου: Columbia Beach, Λεμεσός 22:00 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ