Όλα συνέβησαν, γράφει, όταν η ίδια μαζί με τον σύντροφό της πέρασαν από εκεί, στο σημείο όπου στέκεται συνήθως ο συγκεκριμένος «χρυσός άνδρας», ο οποίος ως γνωστό φωτογραφίζεται με τον κόσμο ως μία από τις «ατραξιόν» της περιοχής.
Περιγράφει το συμβάν, αναφέροντας διάφορα που ισχυρίζεται ότι της έλεγε, και καταλήγει πως στο τέλος του έδωσαν €2 για τη φωτογραφία που έβγαλαν για να καταφέρουν να «αποδεσμευτούν».
Στο δεύτερο μέρος του ποστ, συμπληρώνει πως, δύο μέρες αργότερα, άκουσε έναν άντρα από Αγγλία να τσακώνεται με τον «χρυσό άνδρα», δήθεν γιατί ο δεύτερος έκλεψε από την αρραβωνιαστικιά του πρώτου ένα χειροποίητο δακτυλίδι αξίας 5.000 λιρών. Μάλιστα, επικαλείται και μια φωτογραφία που είχε τραβηχτεί 10 λεπτά πριν, σε ένα μπαρ, στην οποία φαίνεται ότι το δακτυλίδι ήταν στη θέση του, στο χέρι της αρραβωνιαστικιάς του.
Η κυρία αναφέρει ότι τηλεφώνησε στην αστυνομία, ότι επί τόπου ήρθε αστυνομικός, έκανε έλεγχο αλλά δεν βρήκε τίποτα πάνω στον «χρυσό άνδρα», συμπληρώνοντας μάλιστα πως δεν εξεπλάγην αφού πολύ πιθανό να είχε προλάβει να το δώσει σε κάποιον άλλο… αφού αυτός είναι ο τρόπος που «δουλεύουν».
Και καταλήγει στο ποστ της προτρέποντάς μας να είμαστε προσεκτικοί όταν περνάμε από εκεί…
Επειδή το συγκεκριμένο ποστ μοιράζεται πολύ στα social media, θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε το προφανές. Να μιλήσουμε με την Αστυνομία στο Παραλίμνι για να δούμε αν υπάρχει κάτι μεμπτό. Αν όντως έγινε καταγγελία, αν όντως πρέπει να ανησυχούμε ή αν απλώς διασύρουμε άδικα στα κοινωνικά δίκτυα έναν άνθρωπο, απλώς επειδή έγινε ένα ποστ που τον δακτυλοδείχνει.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, κύριος Ανδρέας Κωνσταντίνου, αναφέρει στη CITY πως καμιά καταγγελία δεν έχει γίνει για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Όπως μας ανέφερε, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι Ευρωπαίος πολίτης και στέκει στο εν λόγω σημείο εδώ και 3 χρόνια. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, κανένα παράπονο δεν έχει γίνει εναντίον του στην Αστυνομία.
Μάλιστα, το σημείο όπου στέκει συνήθως, βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τον Υποσταθμό της Αστυνομίας του Πρωταρά, ενώ από το σημείο περνάει κάθε βράδυ περίπολο αλλά και ποδηλάτης αστυνομικός.
«Αν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό δεν θα το γνωρίζαμε;», αναρωτιέται ο κύριος Κωνσταντίνου.
Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα μας ανέφερε ο κύριος Κωνσταντίνου, μετά από συζήτηση που είχε αστυνομικός με τον «χρυσό άνδρα», ο οποίος του ανέφερε για το παράπονο όπως αυτό εξιστορείται στο ποστ, ο ίδιος ένοιωσε προσβεβλημένος και έφυγε, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν θα έρθει ποτέ ξανά στον Πρωταρά.
Σε σχέση με το αν ο κύριος χρειαζόταν ειδική άδεια για να βρίσκεται εκεί, η απάντηση είναι όχι. Η δραστηριότητά του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επαιτεία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αστυνομία, όταν στάλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα για γνωμάτευση μια άλλη υπόθεση με αντίστοιχο περιεχόμενο, από άλλη πόλη της Κύπρου, η απάντηση ήταν πως ο συγκεκριμένος δεν επαιτούσε, δεν ζητούσε χρήματα. Είχε ένα κουτί μπροστά του και έβαζε ο κόσμος ό,τι προαιρείτο και αν ήθελε.
Καταληκτικά, να αναφέρουμε πως με το εν λόγω άρθρο δεν αποσκοπούμε, ούτε να κατηγορήσουμε κάποιον ούτε και να αθωώσουμε. Η δουλειά αυτή ανήκει στην Αστυνομία. Αν όμως δεν γίνει καταγγελία (όπως συνέβη εδώ), πώς η Αστυνομία θα μπορέσει να διερευνήσει είτε το συγκεκριμένο περιστατικό είτε οποιοδήποτε άλλο. Τα γράφουμε λεπτομερώς στο Facebook αλλά δεν πάμε να τα πούμε λεπτομερώς σε μια κατάθεση στην Αστυνομία;
Ένα ποστ στο Facebook δεν είναι πάντα ο σωστός τρόπος να βρούμε το δίκαιο μας. Αντιθέτως, υπάρχει ο κίνδυνος να στιγματίσουμε κόσμο (ενίοτε άθελά μας)…
Όπως και να ‘χει, πάντως, αυτό με το οποίο συμφωνούμε σίγουρα με το ποστ της κυρίας είναι πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Σε κάθε περίπτωση…
Διάβασε επίσης: Τι κέρδισα όταν μου έκλεψαν 100 ευρώ