Υποχωρεί ο καύσωνας, επιστρέφει όμως σύντομα ξανά

Σήμερα Σάββατο, η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Παρασκευή, ενώ τα επίπεδα της υγρασίας θα είναι σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως κατά τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Την Κυριακή θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας μέτριο, πιο δροσερό, δυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο θα αρχίσει να ρίχνει τη θερμοκρασία, αρχικά από τα δυτικά και μέχρι αργά το απόγευμα η πτώση θα είναι αισθητή σε όλο το νησί. Ο υδράργυρος, ωστόσο, αναμένεται να φτάσει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου τοπικά, στο ανατολικό μισό του νησιού.

Το πρώτο μισό της ερχόμενης βδομάδας αναμένονται πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή (35-37 στο εσωτερικό).

Την ίδια ώρα τα επίπεδα υγρασίας αυξάνονται, ενώ στα ορεινά κάποιες μέρες ίσως σημειωθούν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες.

Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών των επόμενων ημερών, ο κίνδυνος για πυρκαγιές θα είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές.

Το δεύτερο μισό της ερχόμενης βδομάδας αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και επιστροφή στα 40άρια+.

 

Στην πιο πάνω εικόνα βλέπετε την 10ήμερη πρόγνωση καιρού για την πόλη της Λευκωσίας από το KitasWeather. Πατήστε στα LOCATIONS για τις υπόλοιπες πόλεις.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 41-42 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 32 έως 35 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34-36 στα νότια και ανατολικά παράλια, 32 έως 38 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 28 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 31 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 33 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια, 30 έως 36 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 28 βαθμούς στη Χιονίστρα.



Σχετικό άρθρο: Να πώς να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ