Τι να κρύβουν μέσα τους άραγε τα χρυσά αρκουδάκια της Haribo;

Αναμφισβήτητα, τα «αρκουδάκια της αγάπης» έχουν κατακτήσει επάξια μία θέση ανάμεσα στα πιο πετυχημένα γλυκάκια.

 


Article featured image
Article featured image

Και αντίθετα με όσα μπορεί να πιστεύουν πολλοί, τα Χρυσά Αρκουδάκια δεν είναι επιβλαβή για την υγεία. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η εταιρεία, τα ζελεδάκια παρασκευάζονται από χυμούς φρούτων και, φυσικά, διάφορα άλλα συστατικά που δεν είναι όμως βλαβερά.

Πιο συγκεκριμένα περιέχουν: Σιρόπι γλυκόζης, ζάχαρη, ζελατίνη, δεξτρόζη, χυμός φρούτων από συμπύκνωση 2% (μήλο, πορτοκάλι, λεμόνι, φράουλα, φραμπουάζ, ανανάς) ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ, συμπυκνώματα φρούτων και φυτών (λεμόνι, πορτοκάλι, μήλο, ακτινίδιο, είδος βατόμουρου, φραγκοστάφυλο, αρόνια, σταφύλι, πάσιον φρουτ, μάνγκο, σπανάκι, τσουκνίδα), αρώματα, φυτικό έλαιο, παράγοντας επικάλυψης: λευκό και κίτρινο κερί μέλισσας, κερί καρνάουμπα, εκχύλισμα από είδος βατόμουρου, φρουκτόζη, σιρόπι ιμβερτοζάχαρου.

Παρόλα αυτά πίσω από την γλυκιά ευχαρίστηση που μας προσφέρουν τα ζελεδάκια, κρύβεται και το βασικό τους συστατικό που είναι η ζάχαρη. Έχοντας στοχοποιηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια από τον επιστημονικό κόσμο, η ζάχαρη βρίσκεται στο εδώλιο ως εθιστική και μακροχρόνια βλαβερή. Ευθύνεται για πλήθος νοσημάτων όπως παχυσαρκία, διαβήτης και καρδιαγγειακά προβλήματα και είναι η καλύτερη φίλη της τερηδόνας. Οι ειδικοί μάλιστα σημειώνουν ότι δεν ευθύνεται μόνο η ζάχαρη σαν συστατικό, αλλά και η διαδικασία στην οποία υποβάλλεται μέχρι να καταλήξει σε κάποια τροφή.


Πηγή: Popaganda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ