Έφηβος έδωσε τέρμα στη ζωή του έπειτα από bullying που δεχόταν στο σχολείο

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Η Βουλή ψήφισε κατά πλειοψηφία τα νομοσχέδια για τις εγγυήσεις και τις εκποιήσεις

Σε μία μαραθώνια και έντονη ολομέλεια, χθες Κυριακή 8 Ιουλίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε κατά πλειοψηφία πέντε νομοσχέδια και ενέκρινε ένα κανονισμό για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ). Η Βουλή ενέκρινε επίσης την κυβερνητική εγγύηση για τη συμφωνία απορρόφησης των εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα, γεγονός που στην πράξη σημαίνει ότι πέρα όλων των άλλων, από σήμερα τα κυπριακά νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν με ένα χρέος της τάξης των 15 χιλιάδων ευρώ και κάτι ψιλά.

Επιπλέον ψήφισε ομόφωνα σε νόμο την πρόταση νόμου που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και θα ρυθμίζει την επ’ αόριστον προστασία των εγγυητών για δανειολήπτες που εμπίπτουν στις πρόνοιες του νόμου για την αφερεγγυότητα για συμβάσεις που συνήφθησαν ή θα συναφθούν μέχρι την ψήφιση του νόμου. 

Image result for βουλή ολομέλεια συνεργατισμός

Επίσης ψήφισε σε νόμους τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου που ρυθμίζουν το ενδιάμεσο καθεστώς της ΣΚΤ από τη στιγμή της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της μέχρι τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων της και την παροχή ρευστότητας από στη ΣΚΤ από την Ελληνική Τράπεζα μέχρι την απορρόφηση των εργασιών της. 

Η Ολομέλεια κυρίως με τις αντίθετες ψήφους των 28 Βουλευτών των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ καταψήφισε όλες τις τροπολογίες επί των κυβερνητικών νομοθετημάτων.

 

 

Η επιτυχής επιχείρηση διάσωσης και η αγωνία για όσους έμεινα πίσω 

Έπειτα από δύο και πλέον δραματικές εβδομάδες εγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους στο σπήλαιο, στη Ταϊλάνδη, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή, η πρώτη φάση της διάσωσης με επιτυχή κατάληξη για τα πρώτα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν.

Η πρώτη επιχείρηση διάσωσης διήρκησε 9 ώρες, αντί 12 όπως αρχικά είχε υπολογιστεί, με τους διασώστες να απεγκλωβίζουν τα πρώτα 4 παιδιά. Για τη δεύτερη φάση απεγκλωβισμού, οι διασώστες χρειάζονται περίπου 10 ώρες προετοιμασίας, και έπειτα θα επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό του δεύτερου γκρουπ, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη 4 παιδιά.

Παρότι δεν έχει γίνει γνωστό αν η επόμενη φάση διάσωσης θα είναι και η τελευταία, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, οι εναπομείναντες εννέα στο σπήλαιο θα απομακρυνθούν σε ομάδες των τεσσάρων, που σημαίνει πως θα υπάρξουν τουλάχιστον άλλες δύο επιχειρήσεις.

Το Sigmalive.com, καλύπτει ζωντανά από χθες όλη την επιχείρηση διάσωσης με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και λεπτομέρειες.

 

 

15χρονος αυτοκτόνησε αφού δεν άντεξε το σχολικό εκφοβισμό που δεχόταν 

Γιατί το αναφέρουμε; Γιατί όσο κρύβεις το τέρας τόσο αυτό θεριεύει και τρώει ακόμη περισσότερους.

Ακόμη ένα θύμα σχολικού εκφοβισμού δεν άντεξε την πίεση και έθεσε τέρμα στη ζωή του, αφήνοντας πίσω του ένα γράμμα με το οποίο κατονομάζει όλους όσοι τόσο καιρό έπαιζαν με τη ψυχολογία του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της LIFO ο μαθητής βρέθηκε νεκρός από τους γονείς του στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Η είδηση έγινε ακόμη πιο σοκαριστική καθώς δημοσιοποιήθηκαν οι πληροφορίες για σημείωμα του αυτόχειρα στο οποίο αναφερόταν στο bullying που είχε δεχθεί.   

Στο σημείωμα έκανε λόγο για bullying από συγκεκριμένους φίλους και συμμαθητές του, τους οποίους κατονομάζει. Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως το παιδί αυτοκτόνησε λίγο αφότου είχε επιστρέψει στο σπίτι από ένα πάρτι.   

Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για την υπόθεση και κινείται διακριτικά για την ώρα ενώ θα ερευνηθούν και οι λογαριασμοί του 15χρονου στα social media.



Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία

Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας

Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ