Χαλασμένα σκευάσματα που κλάπηκαν από Ελλάδα, αιτία θανάτου καρκινοπαθών στη Γερμανία;

Δημοσίευμα της Bild επαναφέρει μια υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα στις αρχές του καλοκαιριού.

 


Article featured image
Article featured image

Χιλιάδες καρκινοπαθείς στη Γερμανία είναι πιθανό να έχασαν τη ζωή τους κάνοντας χρήση ιατρικών σκευασμάτων, τα οποία είχαν χάσει τη δραστικότητα τους και είχαν κλαπεί από νοσοκομεία της Ελλάδας.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild, ρεπορτάζ που επαναφέρει στη δημοσιότητα ένα γεγονός που είχε συγκλονίσει και την Ελλάδα, όταν στις αρχές καλοκαιριού αποκαλύφθηκε στην Αθήνα εγκληματικό κύκλωμα που έκλεβε από δημόσια νοσοκομεία αντικαρκινικά φάρμακα, χορηγώντας μικρότερες δόσεις στους ασθενείς.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, τα φάρμακα αυτά τα διοχέτευε στη Γερμανία η εταιρεία Lunapharm, που έχει έδρα το κρατίδιο του Βραδεμβούργου. Όμως, φαίνεται πως κατά τη μεταφορά τους από την Ελλάδα στη Γερμανία, δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες ψύξης, με αποτέλεσμα τα φάρμακα αυτά να χάνουν τη δραστικότητα τους και να υπολογίζεται τώρα πως χιλιάδες καρκινοπαθείς που λάμβαναν τα φάρμακα αυτά πέθαναν.

Υπεύθυνη για το θέμα αυτό, η εφημερίδα Bild θεωρεί και την Υπουργό Υγείας του Βραδεμβούργου, Νταιάνα Γκόλτσε, που φαίνεται πως από το 2016 είχε λάβει προειδοποιήσεις για τα αντικαρκινικά φάρμακα από τις ελληνικές αρχές.

Στην εφημερίδα Bild μιλά ο τότε Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος και προσθέτει πως «οι γερμανικές αρχές ενήργησαν όταν πλέον ήταν πολύ αργά και μέχρι σήμερα δεν έχουν κατανοήσει την έκταση του σκανδάλου». Επίσης ο Έλληνας Υπουργός αναφέρει για την κ. Γκόλτσε πως «είναι υπεύθυνη απέναντι στο  γερμανικό λαό, διότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν».

Η Γερμανίδα Υπουργός Υγείας του Βραδεμβούργου απορρίπτει τις κατηγορίες, και αρνείται να παραιτηθεί.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ