Σε δημοπρασία το θρυλικό λευκό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε [τι λέτε;]

Μήπως ήρθε η ώρα για ζήσεις το δικό σου (χολιγουντιανό) μύθο;

 


Article featured image
Article featured image

Μας χάρισε μία από τις πιο εμβληματικές κινηματογραφικές σκηνές στο Χόλυγουντ, η οποία παραμένει διαχρονική, αξεπέραστη την οποία μέχρι και σήμερα τίποτα δεν κατάφερε να την ξεπεράσει. 

Το φόρεμα, που πρωταγωνίστησε σε αυτή τη σκηνή, όπως διαβάζουμε στους ΤΙΜΕS του Λονδίνου, δημοπρατείται τον Οκτώβριο, μαζί με διάφορα άλλα πολύτιμα memorabilia από την καριέρα της διάσημης ηθοποιού. 

Εκτός από το χαρακτηριστικό λευκό ρούχο που φορούσε στην ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ «Επτά χρόνια φαγούρα», στο σφυρί βγαίνει και το «κορμάκι» που φορούσε η Μέριλιν στην ταινία «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές». Αλλά και το γεμάτο με σημειώσεις της ηθοποιού αντίγραφο του σεναρίου της ταινίας «Επτά χρόνια φαγούρα» και μία υπογεγραμμένη φωτογραφία, που θεωρείται η πρώτη που υπέγραψε ως «Μέριλιν» και όχι ως «Νόρμα Τζιν», όπως ήταν το πραγματικό της όνομα. 

Όλα αυτά θα συμβούν από τον χολιγουντιανό οίκο δημοπρασιών «Profiles in History». Αρχικά, τα πολύτιμα «αναμνηστικά» της Μέριλιν θα εκτεθούν από τις 18 Αυγούστου ως τις 30 Σεπτεμβρίου και η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, στις αρχές Οκτωβρίου 2018. 

Το θρυλικό λευκό φόρεμα έχει πουληθεί στην τιμή των 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2011 και αναμένεται να σημειώσει υψηλότερες επιδόσεις αυτή τη φορά. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οποιοδήποτε αντικείμενο σχετίζεται με τη Μονρόε είναι από τα πιο περιζήτητα και οι μανιώδεις συλλέκτες είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μικρές και μεγάλες περιουσίες προκειμένου να τα αποκτήσουν. 

Τα υπογεγραμμένα της αυτόγραφα βρίσκονται στην δέκατη θέση της λίστας με τα πιο δημοφιλή όλων των εποχών. Κι όπως είχε πει κάποτε η ίδια η Μέριλιν με εκείνη τη γλυκόπικρη αυτογνωσία που τη διέκρινε: «Το Χόλιγουντ είναι το μέρος όπου θα πληρώσουν χίλια δολάρια για ένα σου φιλί και πενήντα σεντς για την ψυχή σου».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ