Αυτό είναι το πιο φωτογραφημένο φαγητό στο Instagram

Τσέκαρε λίγο και τις δικές σου #foodporn δημοσιεύσεις και σίγουρα κάπου θα το βρεις.

 


Article featured image
Article featured image

Το χαρακτηρίζουν ως το φαγητό του λαού και όχι άδικα, αφού για περισσότερα από 25 χρόνια αποτέλεσε τη βασική τροφή επιβίωσης των ανθρώπων της ασθενέστερης -οικονομικά- τάξης.

Λίγο αλεύρι, νερό, αλάτι, τυρί και ντομάτα και έχεις ένα εξαιρετικά χορταστικό και εύγεστο πιάτο για να ικανοποιήσεις τη πείνα σου. Αυτή, είναι, η πίτσα.

Μια ιταλική μελέτη υποστηρίζει ότι από τις 300 εκατομμύρια φωτογραφίες φαγητών που ανεβάζουμε στο Instagram, τα 17 εκατομμύρια περιέχουν το hashtag #pizza.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για #pizza Instagram

Αποτέλεσμα εικόνας για #pizza Instagram



Και μπορεί κατά διαστήματα να «τρώμε κόλλημα», με διάφορα γλυκά και γκουρμέ φαγητά που έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση, ωστόσο όλοι στο τέλος καταλήγουμε να απολαμβάνουμε και να φωτογραφίζουμε μία πίτσα, και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Δεδομένης της κατάστασης αυτής, λοιπόν, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια νέα μελέτη του Ιταλού σεφ Alessio Mecozzi και της εταιρείας επικοινωνίας Klaus Davi υποστηρίζει ότι η πίτσα είναι το πιο φωτογραφημένο φαγητό στο Instagram.

Σύμφωνα με το ιταλικό site ειδήσεων Tgcom24, η ομάδα μελέτησε εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο Instagram, προκειμένου να συγκρίνουν τις μαγειρικές τάσεις σε διάφορες χώρες. Τα αποτελέσματά τους διαπίστωσαν ότι από τις 300 εκατομμύρια φωτογραφίες φαγητών που ανέβηκαν στο Instagram, 17 εκατομμύρια περιέχουν το hashtag #pizza.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για #pizza Instagram



Mecozzi και Klaus Davi διαπίστωσαν επίσης ότι η πιο δημοφιλής τοποθεσία για το #pizza δεν είναι η μαμά-πόλη της, δηλαδή η Νάπολη (ή το ιταλικό χωριό της Gaeta), αλλά η Νέα Υόρκη. Πάνω από το 6% των φωτογραφιών της πίτσας ανέβηκαν από εκεί, σε σύγκριση με μόλις 2,1% στη Νάπολη.

Πίσω από την πίτσα στη λίστα των έντονα instagrammed φαγητών, βρίσκει κανείς τα ζυμαρικά (στην τρίτη θέση) και το χάμπουργκερ (στη δέκατη θέση).

Ο κ. Mecozzi είπε ότι η μελέτη αποκάλυψε επίσης χαρακτηριστικά γνωρίσματα των φύλων που επικρατούν σε ορισμένους Instagrammer, λέγοντας στη La Republica: «Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να φωτογραφίσουν το κύριο πιάτο τους, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φωτογραφίσουν το επιδόρπιο» - εφ 'όσον πρόκειται για ένα πραγματικό επιδόρπιο και όχι για μία από αυτές τις «πίτσες-επιδόρπια» που ακούσαμε.

 

Πηγή: Vice.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ