Δωρεάν σάντουιτς με ψάρι σε όσους ανταλλάζουν τα δολάρια τους με τουρκικές λίρες

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY

 



Στην Κωνσταντινούπολη βρήκαν τον τρόπο για να καταπολεμήσουν τη πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου

Το αγαπημένο street food της Κωνσταντινούπολης, το σάντουιτς με ψάρι, προσφέρεται δωρεάν στους Τούρκους που αποφάσισαν να ανταποκριθούν στην έκκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανταλλάξουν τα δολάριά τους με τουρκικές λίρες.

 



Η παραπάνω προσφορά είναι μία από τις πολλές που κάνουν έμποροι και πωλητές σε ολόκληρη την Τουρκία, οι οποίοι εισάκουσαν την επίκληση του Τούρκου προέδρου στο εθνικό αίσθημα, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες όπως ορχιδέες, πετρέλαιο έως και τριήμερες διαμονές σε ξενοδοχεία σε όσους επιδεικνύουν τις αποδείξεις τους ανταλλαγής δολαρίων με λίρες. Εάν οι πελάτες του δείξουν μια απόδειξη που να δείχνει ότι αντήλλαξαν 100 δολάρια σε τουρκικές λίρες, τότε ο Αντνάν Τζελικέρ, ένας εστιάτορας από την Κωνσταντινούπολη, θα τους δώσει δωρεάν σάντουιτς με ψάρι, το παραδοσιακό ‘balik ekmek’.«Στόχος μας είναι να ακουστεί η φωνή μας και να δείξουμε σε όλους την αντίδρασή μας» εξήγησε ο Τζελικέρ, ιδιοκτήτης καταστήματος στην Κωνσταντινούπολη όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους σε μια πλοιάριο. Στη σελίδα, μάλιστα, του εστιατορίου του Τζελικέρ στο Facebook διαφημίζεται η εν λόγω προσφορά, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία όπου διακρίνεται μια γροθιά στον αέρα διακοσμημένη με την τουρκική σημαία, πάνω από ένα τσαλακωμένο χαρτονόμισμα 100 δολαρίων. 

Τα τουρκικά ΜΜΕ καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τις διαμαρτυρίες των Τούρκων κατά των ΗΠΑ, ανεβάζοντας, μεταξύ άλλων, βίντεο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπου Τούρκοι καίνε δολάρια και καταστρέφουν iPhone. Ένα κουρείο στην ανατολική Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει στους πελάτες του κουρέματα «αμερικανικού στυλ».

 

 

Σπουδαία ποδοσφαιρική βραδιά προκρίσεων και για τις 3 κυπριακές ομάδες

Τριπλή πρόκριση για ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων στα Play off (vids)

Η αρχή έγινε από την ΑΕΚ, που απέκλεισε τη Στουρμ Γκρατς με το εντυπωσιακό 5-0 και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Τρέτσιν Σλοβακίας. Ακολούθησε η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ σε βάρος της Hapoel Be'er Sheva με 3-1. Στο δρόμο του θα συναντήσει την Αστάνα Καζακστάν. Την πρόκριση σφράγισε, όμως, και ο Απόλλωνας στη Λευκορωσία, καθώς παρά την ήττα του με 1-0 από τη FC Dynamo Brest, προκρίθηκε στην επόμενη φάση με συνολικό σκορ 4-1. Επόμενος αντίπαλος του η ελβετική Βασιλεία.

 

 

Πέθανε ο γηραιότερος ιπποπόταμος του κόσμου σε αιχμαλωσία

Η Τάμι, ο γηραιότερος ιπποπόταμος σε αιχμαλωσία, έσβησε ήσυχα στον ύπνο της σήμερα, σε ηλικία 59 ετών, όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος της Ιερουσαλήμ που την φιλοξενούσε.

 



«Βρήκαμε την Τάμι, άψυχη στη λίμνη του αφρικανικού τμήματος», ανακοίνωσε μέσω του Facebook η διεύθυνση του πάρκου που είναι γνωστό και με την ονομασία «Βιβλικός Ζωολογικός Κήπος».

Η Τάμι ήταν ο μοναδικός ιπποπόταμος που είχε απομείνει στον ζωολογικό κήπο μετά τον θάνατο του αρσενικού Μάτι πριν από 15 χρόνια. Ήταν σε βαθύ γήρας, αφού οι ιπποπόταμοι συνήθως ζουν 40-50 χρόνια. Μολονότι ήταν η «βασίλισσα» του αφρικανικού τμήματος, ανάμεσα στις καμηλοπαρδάλεις, τους ρινόκερους και τις ζέβρες, ο ζωολογικός κήπος δεν θέλησε να κάνει περισσότερες ανακοινώσεις παρά μόνο ότι όλοι «την αγαπούσαν και την τιμούσαν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ