Η Πλατανιστάσα της Melissa Hekkers

Η Βελγίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Melissa Hekkers, η οποία ζει στην Κύπρο τα τελευταία 27 χρόνια, γράφει για έναν αγαπημένο προορισμό στην Κύπρο. Τον δικό της αγαπημένο.

 


Article featured image
Article featured image

Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Λευκωσία και το χωριό είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στη φύση. Ένα μέρος το οποίο με ηρεμεί και μια απόδραση από την πολύβουη πόλη.

Το χωριό προσφέρεται για χαλαρές βόλτες και πεζοπορία στην κοιλάδα που διαπερνάει κέντρο του. Υπάρχουν τρεις εκκλησίες και σοκάκια που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν του χωριού, ενώ την ίδια ώρα το γραφικό κέντρο φωτίζεται από τις ολάνθιστες κερασιές.

Για φαγητό πήγαινε στο κέντρο της κοινότητας, αφού εκεί θα βρεις το μοναδικό καφενείο της Πλατανιστάσας. Ιδανικό για μια ξεκούραστη ανάπαυλα παρέα με μία μπίρα και κάτι για να τσιμπήσεις. Ο ιδιοκτήτης είναι πάντα έτοιμος να ετοιμάσει μια ποικιλία με διάφορα καλούδια όπως χαλούμι, ξηρούς καρπούς, ντομάτα, αγγουράκι και φρέσκια αναρή με μέλι.

Δεν υπάρχει χώρος διαμονής στο χωριό, αλλά αν υπολογίσεις ότι είναι τόσο κοντά από τη Λευκωσία, τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να επιστρέψεις αυθημερόν και να κοιμηθείς στο κρεβάτι σου.

Η Πλατανιστάσα αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της αυθεντικής κυπριακής φιλοξενίας που χάνεται μέσα στο πέρασμα των χρόνων και μιας κυπριακής κουλτούρας την οποία πρέπει να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε.

 

Διάβασε εδώ για άλλους 8 αγαπημένους προορισμούς στην ύπαιθρο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ