Το «Ασημένιο Βέλος» θα ενώνει Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μεγάλες ταχύτητες

Μια νέα εποχή αρχίζει για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

 


Το Frecciargento ETR 485, το τρένο που είναι γνωστό ως «Ασημένιο Βέλος» θα σφυρίξει για πρώτη φορά το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Η ιδιωτική πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενταγμένη στον ιταλικό όμιλο FSItaliane, αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, αλλά αυτό θα γίνει μόλις η ΕΡΓΟΣΕ παραδώσει τη διπλή γραμμή με ηλεκτροκίνηση, σε όλο το μήκος της διαδρομής Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη λοιπόν αμαξοστοιχία, το ιταλικό «ασημένιο βέλος», θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 27 ή στις 28 Αυγούστου όπου και θα περιμένει, για να κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό δίκτυο, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

Για την υποδοχή του «Frecciargento», που συμβολίζει τη νέα εποχή για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, σύμφωνα με πληροφορίες στο voria.gr, ο ΟΣΕ κάνει το κάτι παραπάνω στους χώρους του Ν.Σ.Σ., φρεσκάροντας με ένα lifting το χώρο της αποβάθρας, της αίθουσας VIP και τους χώρους υποδοχής επιβατών.

Το «ασημένιο βέλος», στις 8/9, πανηγυρικά,  θα κάνει το πρώτο του επίσημο δρομολόγιο στην Ελλάδα, από Θεσσαλονίκη μέχρι Κατερίνη, αναπτύσσοντας ταχύτητες μέχρι και 200 χλμ/ώρα.

Το τρένο θα μείνει στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για το διάστημα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης και στη συνέχεια θα επιστρέψει προσωρινά στην Ιταλία, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη (σ.σ. μέχρι το Δομοκό).

Τα έργα αναβάθμισης της γραμμής  Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός αναμενόταν να παραδοθούν τον Ιούνιο του 2018, ημερομηνία που μετατέθηκε για το φθινόπωρο, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται ως τότε τα συστήματα ETCS και φωτοσήμανσης.


Σχετικα

Στο ελληνικό καφενείο του Ριζοκαρπάσου

Εξόργισε το «bullying» παρουσιάστριας εναντίον του πρίγκιπα Τζορτζ

3 «επικίνδυνα» λάθη που κάνουν οι γυναίκες μετά το σεξ

«Τέλος» οι άδειες οδήγησης για φέτος

Μόνο 3 μέρες πρέπει να εργάζονται όσοι είναι άνω των 40 ετών

Είναι αυτή η πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας;