Πήρες κι εσύ το επίμαχο SMS από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία;

Όλο και πληθαίνουν τα παράπονα πολιτών ότι λαμβάνουν SMS (αλλά και μηνύματα στο Facebook) με αποστολέα τα Ταχυδρομεία Κύπρου, πάνω στα οποία αναφέρεται ότι τους δίνεται η δυνατότητα να κερδίσουν κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας.

 


Article featured image
Article featured image

Τι πραγματικά συμβαίνει όμως;

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχτηκε το τελευταίο διάστημα αυξημένες καταγγελίες για το συμβάν τόσο από πολίτες αλλά και επίσημα από τα Ταχυδρομεία Κύπρου.

Τα μηνύματα αυτά είναι παραπλανητικά και έχουν ως στόχο την εξαπάτηση των χρηστών με διάφορους τρόπους, όπως αποστολή των προσωπικών στοιχείων, κωδικών πρόσβασης σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς/διαδικτυακών υπηρεσιών ή και των διαδικτυακών τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν. Η απάτη μπορεί να αφορά και την πληρωμή χρηματικών ποσών στους απατεώνες.

Εξ ου και η Αστυνομία κάνει συστάσεις στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε σχέση με παραπλανητικά μηνύματα που φαίνεται ότι αποστέλλουν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία και να τα διαγράφει.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι στη διάθεση του κοινού ή εταιρειών για αναφορά καταγγελίας και το κοινό καλείται να επισκέπτεται τις ιστοσελίδες της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com / www.police.gov.cy / application  / στο πλαίσιο cybercrime, για αναφορά. 

 

Το επίμαχο SMS:


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ